Brev

Papsøskende

Hej

Jeg er en pige på 13 år.

Mine forældre blev skilt sidste år

og det har begge to fået nye kærester.

Jeg har lige mødt min mors nye kærestes børn,

det er to drenge på 12 og 7.

Vi var sammen med dem hele dagen

og jeg snakkede ikke sådan rigtigt med dem.

Er det normalt?

Hvis ikke hvad skal jeg så gøre?

Mvh den forvirrede pige.

Pige, 13 år
Svar fra andre

Børn

Hej med dig 🙂

Det er helt normalt. Det er jo meget nyt for både dig og de to drenge. Mon ikke I en dag kommer til at snakke sammen. Jeg tror på, at det nok skal komme en dag.

Held og lykke!

  • Anonym, Pige, 16 år

Hej

Tror det er meget normalt. I skal lige lære hindanden at kende. Jeg kan selv huske første gang jeg mødte min papbror dengang var vi 10 år gamle og snakkede slet ikke sammen overhovedet. Men vi lærte hindanden at kende og den dag i dag er han det menneske jeg elsker mest i hele verden. Og vi er tit sammen også når vi ikke bor sammen og til næste år skal vi på samme efterskole.

Tror ikke du skal bekymre dig I kommer selvfølgelig til at blive gode venner

  • Anna, Pige, 15 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Skal din mor og far skilles? Få gode råde her

Hvis ens forældre skal skilles, kan man opleve at have mange forskellige følelser. Måske man bliver bange og nervøs, det kan også være man bliver rigtig ked af det eller vred og nogen oplever også lettelse, hvis ens forældre har skændes meget. Man kan også sagtens opleve at have alle følelserne. Måske hverdagen pludselig ser anderledes ud og derfor tager det tid at vænne sig til, at mor og far bor hver for sig

Måske du tænker: Hvor skal jeg bo? Hvordan har min mor og far det? Er det min skyld de skal skilles? Hvem skal flytte? Skal jeg skifte skole? Skal jeg vælge side? Hvorfor skændes mor og far? Hvorfor spørg mine forældre ikke, hvordan jeg har det? Skal jeg bo med mine søskende? Hvordan fortæller jeg til mine venner, at mine forældre skal skilles?

Det er vigtigt at sige, at det aldrig er børnenes skyld, når forældre vælger at blive skilt.

Her på siden kan du finde svar på spørgsmålene ved at se film om blandt andet, hvad man kan gøre, hvis man har det svært med sin papmor. Du kan også spille Sjit Show prøve quizzen om skilsmisse eller læse andre børns breve.

Du har en Initiativret

Det betyder, at når du er fyldt 10 år, kan du bede Familieretshuset om at holde et møde med dine forældre, hvis du ikke har det godt med det, der er blevet bestemt i forbindelse med dine forældres skilsmisse. Det kan f.eks. være om, hvor du skal bo, hvor tit du skal se den forælder, som du ikke bor hos eller noget helt andet, som du måske er ked af.

Du kan ringe til Børnenes skilsmissetelefon på telefonnummer 20 60 05 50 eller du kan udfylde blanketten og sende den direkte til Familieretshuset. Print brevet her.

Du kan også få en bisidder fra BørneTelefonen til at hjælpe dig.

Hvis dine forældre er skilt, og du ikke er tilfreds med, hvordan du skal bo, kan du bruge din initiativret

Du kan få en Bisidder fra BørneTelefonen

Hvis du skal til møde i kommunen eller i Familieretshuset, kan en voksen fra BørneTelefonen gå med dig. Det er helt gratis at få en bisidder.

Spil

Sjitshow

Det er tid til et familiebillede! Men hvem skal have en hundelort på hovedet, og hvem skal have et smækkys? Hvem skal ligne en zombie, og hvem skal være superhelt? Du bestemmer – for det er DIN gakkede familie!

Spil om skilsmisse og om skøre familier
Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat