Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Mine forældre snaker ikke sammen, gider ikke være deres postbud

Min mor og far er skilt og gider ikke snakke sammen.

 

Jeg skal altid være et post bud og sige beskeder vidre det er så ireterene.

 

Hvad skal jeg gøre? Hjælp mig!

Dreng, 13 år
Svar fra andre

Børn

Mine forældre er også skildt, jeg har været heldig at de snakker sammen men det ændrede sig også. De begyndte at snakke mindre og mindre sammen, og til sidst måtte jeg sætte mine forældre ned, og snakke med dem. Jeg fortalte den at jeg syntes at de skulle tage sig sammen, fordi at jeg er et barn, jeg er ikke en voksen. Selvom jeg på nogle punkter gerne vil behandles mere som en voksen end et barn, så er jeg i sidste ende et barn. Det er ikke dit ansvar at ting skal fungere mellem dine forældre. Du skal ikke lukke dem ind i et rum. Det kan ende galt. Men snak med den hver for sig, og sig at det ikke er din pligt, og at du syntes at de skal tage sig sammen og opføre sig som de voksne mennesker de påstår at være. Hvis du evt har en ældre søskende så tag ham/hende under armen. Snak evt med ham/hende først, og så snak med jeres forældre sammen. Håber du bliver okay ved godt det er svært, men det er ikke dit ansvar videregive beskeder, og at være den voksne i jeres forhold.

  • Skole543, 16 år

Min mor og far er også blevet skilt og snaka ikke samen
SÅ DU ER IKKE HELT ALENE

  • Anonymous, Dreng, 11 år

Jeg syntes at du skal fortælle dem hvordan du har det, fordi det er vigtigt at du og dine forældre har det godt.

  • Rosa, 15 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Skal din mor og far skilles? Få gode råde her

Hvis ens forældre skal skilles, kan man opleve at have mange forskellige følelser. Måske man bliver bange og nervøs, det kan også være man bliver rigtig ked af det eller vred og nogen oplever også lettelse, hvis ens forældre har skændes meget. Man kan også sagtens opleve at have alle følelserne. Måske hverdagen pludselig ser anderledes ud og derfor tager det tid at vænne sig til, at mor og far bor hver for sig

Det er vigtigt at sige, at det aldrig er børnenes skyld, når forældre vælger at blive skilt.

Her på siden kan du finde svar på spørgsmålene ved at se film om blandt andet, hvad man kan gøre, hvis man har det svært med sin papmor. Du kan også få viden om dine rettigheder eller læse andre børns breve.

Du har en Initiativret

Det betyder, at når du er fyldt 10 år, kan du bede Familieretshuset om at holde et møde med dine forældre, hvis du ikke har det godt med det, der er blevet bestemt i forbindelse med dine forældres skilsmisse. Det kan f.eks. være om, hvor du skal bo, hvor tit du skal se den forælder, som du ikke bor hos eller noget helt andet, som du måske er ked af.

Du kan ringe til Børnenes skilsmissetelefon på telefonnummer 20 60 05 50 eller du kan udfylde blanketten og sende den direkte til Familieretshuset. Print brevet her.

Du kan også få en bisidder fra BørneTelefonen til at hjælpe dig.

Hvis dine forældre er skilt, og du ikke er tilfreds med, hvordan du skal bo, kan du bruge din initiativret

Du kan få en Bisidder fra BørneTelefonen

Hvis du skal til møde i kommunen eller i Familieretshuset, kan en voksen fra BørneTelefonen gå med dig. Det er helt gratis at få en bisidder.

Spil

Sjitshow

Det er tid til et familiebillede! Men hvem skal have en hundelort på hovedet, og hvem skal have et smækkys? Hvem skal ligne en zombie, og hvem skal være superhelt? Du bestemmer – for det er DIN gakkede familie!

Spil om skilsmisse og om skøre familier

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat