Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Mine forældre skal skilles

Hej! Jeg er en dreng på 10
Jeg ved virkelig ikke hvad jeg skal gøre.
 

Jeg kom hjem fra en ven og så sagde mine forældre til mig de skulle snakke med mig. Jeg går så derop, og så fortæller de at de skal skilles.
 

Jeg er så ked af det, og ved ikke hvad jeg skal gøre?

Dreng, 10 år
Svar fra andre

Børn

Jeg har ikke selv prøvet det men hvad med at sige at jeg er faktisk ked af det over at i skal skilles eller snak med dine bedste venner bare mine forslag.
Fra den hjæpene pige

  • den hjælpene pige, 10 år

Hej du,
Det er noget værre noget med de forældre, var? Det ene øjeblik siger de at de elsker hinanden, det næste gør de ikke. Jeg kan godt genkende dine følelser for jeg er også selv skilsmissebarn. Det er hårdt i starten, og det er hårdt i en periode.
Det er rigtigt svært, lige pludselig at se mor mere end far eller omvendt. Det er en stor omvæltning for dig, og ærligt er der ingen børn som nogensinde skulle udsættes for det.
Jeg vil råde dig til at snakke med dine forældre om dine følelser omkring deres skilsmisse.
Der er en ting du skal vide, og det er rigtig vigtigt, du skal aldrig tro det er din skyld, for det er det ikke og det vil det heller aldrig være! En ting til husk, bare fordi de ikke elsker hinanden, betyder det ikke at de nogensinde vil stoppe med at elske dig, du er deres barn, og du har en helt speciel plads i deres hjerte:))
knus, kærlighed til dig <3

  • Anonymous, 17 år

du skal bare tage det som det kommer mine forældre er også skilt det er lidt svært i starten men så bliver det lidt nemmere gennem tiden bare de stadigvæk er venner

  • Anonymous, Dreng, 10 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Skal din mor og far skilles? Få gode råde her

Hvis ens forældre skal skilles, kan man opleve at have mange forskellige følelser. Måske man bliver bange og nervøs, det kan også være man bliver rigtig ked af det eller vred og nogen oplever også lettelse, hvis ens forældre har skændes meget. Man kan også sagtens opleve at have alle følelserne. Måske hverdagen pludselig ser anderledes ud og derfor tager det tid at vænne sig til, at mor og far bor hver for sig

Det er vigtigt at sige, at det aldrig er børnenes skyld, når forældre vælger at blive skilt.

Her på siden kan du finde svar på spørgsmålene ved at se film om blandt andet, hvad man kan gøre, hvis man har det svært med sin papmor. Du kan også få viden om dine rettigheder eller læse andre børns breve.

Du har en Initiativret

Det betyder, at når du er fyldt 10 år, kan du bede Familieretshuset om at holde et møde med dine forældre, hvis du ikke har det godt med det, der er blevet bestemt i forbindelse med dine forældres skilsmisse. Det kan f.eks. være om, hvor du skal bo, hvor tit du skal se den forælder, som du ikke bor hos eller noget helt andet, som du måske er ked af.

Du kan ringe til Børnenes skilsmissetelefon på telefonnummer 20 60 05 50 eller du kan udfylde blanketten og sende den direkte til Familieretshuset. Print brevet her.

Du kan også få en bisidder fra BørneTelefonen til at hjælpe dig.

Hvis dine forældre er skilt, og du ikke er tilfreds med, hvordan du skal bo, kan du bruge din initiativret

Du kan få en Bisidder fra BørneTelefonen

Hvis du skal til møde i kommunen eller i Familieretshuset, kan en voksen fra BørneTelefonen gå med dig. Det er helt gratis at få en bisidder.

Spil

Sjitshow

Det er tid til et familiebillede! Men hvem skal have en hundelort på hovedet, og hvem skal have et smækkys? Hvem skal ligne en zombie, og hvem skal være superhelt? Du bestemmer – for det er DIN gakkede familie!

Spil om skilsmisse og om skøre familier

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat