Brev

Mine forældre skal skilles

Hej jeg er en pige på 14 år,

idag fortalte mine forældre mig at de skulle skilles og at min far Ledte efter lejlighed inde i byen.

Jeg begyndte at tudbrøle og har gjordt det hele dagen.

Hvad hjælper jer når i bliver kede af det, og hvad skal jeg gøre.

Knus en 14 årig pige

Pige, 14 år
Svar fra andre

Børn

Hej mine forældre er også skilt jeg havde det på samme måde du kan prøve at gå til syhkolog eller se det på den lyse side du for to værelser to hjem en masse nye ting

  • Anonym, Pige, 12 år

se asmr mens du spiser

  • hejhej boy, Dreng, 16 år

Hej 14 årige pige. For cirka 8 år siden blev mine forældre også skilt, jeg blev også ked af det. Jeg kom over det til sidst men der gik lang tid, jeg synes du skal prøve at snakke med dine forældre om hvorfor de vil skilles og at de skal prøve at tænke på hvor ked af det du også bliver over at de skal skilles. Og der er sikkert en god grund til hvorfor de skal skilles, det kan være en af dem har været utro

  • Rikke, Pige, 13 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Skal din mor og far skilles? Få gode råde her

Hvis ens forældre skal skilles, kan man opleve at have mange forskellige følelser. Måske man bliver bange og nervøs, det kan også være man bliver rigtig ked af det eller vred og nogen oplever også lettelse, hvis ens forældre har skændes meget. Man kan også sagtens opleve at have alle følelserne. Måske hverdagen pludselig ser anderledes ud og derfor tager det tid at vænne sig til, at mor og far bor hver for sig

Måske du tænker: Hvor skal jeg bo? Hvordan har min mor og far det? Er det min skyld de skal skilles? Hvem skal flytte? Skal jeg skifte skole? Skal jeg vælge side? Hvorfor skændes mor og far? Hvorfor spørg mine forældre ikke, hvordan jeg har det? Skal jeg bo med mine søskende? Hvordan fortæller jeg til mine venner, at mine forældre skal skilles?

Det er vigtigt at sige, at det aldrig er børnenes skyld, når forældre vælger at blive skilt.

Her på siden kan du finde svar på spørgsmålene ved at se film om blandt andet, hvad man kan gøre, hvis man har det svært med sin papmor. Du kan også spille Sjit Show prøve quizzen om skilsmisse eller læse andre børns breve.

Du har en Initiativret

Det betyder, at når du er fyldt 10 år, kan du bede Familieretshuset om at holde et møde med dine forældre, hvis du ikke har det godt med det, der er blevet bestemt i forbindelse med dine forældres skilsmisse. Det kan f.eks. være om, hvor du skal bo, hvor tit du skal se den forælder, som du ikke bor hos eller noget helt andet, som du måske er ked af.

Du kan ringe til Børnenes skilsmissetelefon på telefonnummer 20 60 05 50 eller du kan udfylde blanketten og sende den direkte til Familieretshuset. Print brevet her.

Du kan også få en bisidder fra BørneTelefonen til at hjælpe dig.

Hvis dine forældre er skilt, og du ikke er tilfreds med, hvordan du skal bo, kan du bruge din initiativret

Du kan få en Bisidder fra BørneTelefonen

Hvis du skal til møde i kommunen eller i Familieretshuset, kan en voksen fra BørneTelefonen gå med dig. Det er helt gratis at få en bisidder.

Spil

Sjitshow

Det er tid til et familiebillede! Men hvem skal have en hundelort på hovedet, og hvem skal have et smækkys? Hvem skal ligne en zombie, og hvem skal være superhelt? Du bestemmer – for det er DIN gakkede familie!

Spil om skilsmisse og om skøre familier
Chat
Chat