Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Konfirmation som skilsmisse barn😑

Hej børnetelefon.

Jeg skal konfirmeres om et år.

Jeg ved der er lang tid til, men der er bare så mange spørgsmål

og tanker der flyver rundt i hovedet.

Som i kan se på overskriften er jeg et skilsmisse barn.

Der er SÅ mange muligheder

at vælge imellem omkring min konfirmation.

(FX) så kan jeg få penge og tage ud at rejse.

Eller jeg kan holde fest, eller noget andet.

Men det der er problemet er at jeg har en far

som ikke er så snaksagelig med min mor.

Min far har jo naturligvis nogen andre meninger end min mor.

Om ALT. Eller…næsten alt.

Jeg har en pap søster som blev konfimiret for nogen år tilbage.

Og hendes forældre kunne sagtens finde ud af

at holde en samlet fest for hende.

Jeg har en tindens til at vælge noget for andre

end det jeg enlig selv ville.

Jeg er rigtig bange for at såre andre på grund af mine valg.

Så valget står mellem en fest med mor og venner.

Eller far og venner.

Nogen gange ville jeg bare ønske at jeg ikke skulle konfirmeres.

Hvad skal jeg gøre og hvad er bedst?

Kan i hjælpe mig?

Pige, 14 år
Svar fra andre

Børn

Hej Du <3
Min papsøster blev konfirmeret i år, hun valgte at holde den hos sin mor, også har hun inviteret dem fra fars familie som hun havde lyst til. (Hun valgte st invitere farmor, men ellers kun mors familie😊)

Find ud af hvad DU har lyst til!!!

Håber du finder ud af det❤️

  • Lærke, Pige, 12 år

Hej!
Jeg er selv skilsmissebarn og har selv stået i samme problemer med min far og mor ikke kunne snakke sammen eller blive enige om tingene. Jeg har selv også haft en tildens til og gøre som andre gerne vil have i stedet for og gøre hvad jeg enlig selv vil.
Men man skal altid huske at dine forældres problemer skal IKKE blive dine! Og det er DIN fest ikke din fars og ikke din mors. Jeg synes du skulle prøve og snakke med dine forældre om dine bekymringer og snakke om at holde en fest sammen eller at i holder en fest ved mor og en ved far?
Man kan skrive en brev og læse højt for dem på den måde kan må få sagt alt man vil sige uden at blive afbrudt. Din far eller mor ikke vil holde en fest sammen fordi DE ikke kan blive enige om tingene til DIN fest det synes jeg ikke er Ok da det jo igen er din dag og kun din dag! Jeg håber mit råd vil kunne hjælpe dig!!!

  • Anna, Pige, 13 år

Hej.
Jeg kan godt forstå hvad du mener.
Jeg blev selv konfirmeret i foråret, og mine forældre har heller aldrig kunne enes, heller ikke om min konfirmation. Jeg havde selv en storslået plan om hvordan man kun bliver konfirmeret en gang osv. Da tiden nærmede sig, begyndte folk i skolen også at snakke om det, og til sidst begyndte selv min forældre at presse på.
Det endte med at jeg blev konfirmeret, ikke på den helt perfekte måde. Jeg holdt nemlig to, og ingen venner var inviteret, da jeg var bange for hvordan mine forældre ville opføre sig. Jeg græd sågar om aftenen fordi jeg var forvirret og ked af det hele.
Jeg ved ikke om det hjælper dig, men min pointe er bare at noglegange bliver konfirmation blæst op til at skulle være den her helt perfekte dag, hvilket den ikke behøver at være. Du behøver ikke at gå ud og købe den pæneste kjole, invitere begge dine forældre, eller overhovedet at holde en fest hvis det ikke er det du har lyst til.
Uanset hvad håber jeg at du får den konfirmation, som er rigtig for dig. Og så vil jeg også sige, at selvom skilsmisse forældre kan være ret uenige, så ønsker de dig begge det bedste.
De bedste hilsner, en pige som stod i samme situation sidste år.

  • Sophie, Pige, 15 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Skal din mor og far skilles? Få gode råde her

Hvis ens forældre skal skilles, kan man opleve at have mange forskellige følelser. Måske man bliver bange og nervøs, det kan også være man bliver rigtig ked af det eller vred og nogen oplever også lettelse, hvis ens forældre har skændes meget. Man kan også sagtens opleve at have alle følelserne. Måske hverdagen pludselig ser anderledes ud og derfor tager det tid at vænne sig til, at mor og far bor hver for sig

Det er vigtigt at sige, at det aldrig er børnenes skyld, når forældre vælger at blive skilt.

Her på siden kan du finde svar på spørgsmålene ved at se film om blandt andet, hvad man kan gøre, hvis man har det svært med sin papmor. Du kan også få viden om dine rettigheder eller læse andre børns breve.

Du har en Initiativret

Det betyder, at når du er fyldt 10 år, kan du bede Familieretshuset om at holde et møde med dine forældre, hvis du ikke har det godt med det, der er blevet bestemt i forbindelse med dine forældres skilsmisse. Det kan f.eks. være om, hvor du skal bo, hvor tit du skal se den forælder, som du ikke bor hos eller noget helt andet, som du måske er ked af.

Du kan ringe til Børnenes skilsmissetelefon på telefonnummer 20 60 05 50 eller du kan udfylde blanketten og sende den direkte til Familieretshuset. Print brevet her.

Du kan også få en bisidder fra BørneTelefonen til at hjælpe dig.

Hvis dine forældre er skilt, og du ikke er tilfreds med, hvordan du skal bo, kan du bruge din initiativret

Du kan få en Bisidder fra BørneTelefonen

Hvis du skal til møde i kommunen eller i Familieretshuset, kan en voksen fra BørneTelefonen gå med dig. Det er helt gratis at få en bisidder.

Spil

Sjitshow

Det er tid til et familiebillede! Men hvem skal have en hundelort på hovedet, og hvem skal have et smækkys? Hvem skal ligne en zombie, og hvem skal være superhelt? Du bestemmer – for det er DIN gakkede familie!

Spil om skilsmisse og om skøre familier

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat