Brev

Ked af det over skilsmisse

Hej jeg er en pige på 9 år

og jeg har et problem mine forældre skal skilles.

Og jeg er ked af det men jeg er ved og vænne mig til det.

Da de fortalte mig det blev jeg meget ked af det

Men det var godt jeg havde en god veninde som der kunne hjælpe mig

Knus fra mig

Pige, 9 år
Svar fra andre

Børn

Hej med dig.
Sikke en god ven at have. Jeg forstår at det er svært, mine forældre er også skilt. Vi er sammen om det. Det er okay at være ked af det. Jeg synes at du skal tale med dine forældre om det, for det gjorde jeg og det hjælper. Selvom det ser sort ud, er der lys for tunellen. Det skal nok blive bedre!

Knus: miiiig 🙂

  • hillo, Pige, 11 år

Hej
Jeg synes at det er sejt at du sagde det til din veninde, og at hun kunne hjælpe dig. Man må gerne være ked af det, men så snak med en du stoler på om det, som FX. din gode veninde<33 Det kunne også være en anden (bare du er tryg).

Ha det godt!
hilsen : pige 12 år 🙂

  • Du er perfekt lige som du er! :), Pige, 12 år

tal med nogle om det hvis du blir ked af det. Det hjælper

mvh.

  • Anonym, Dreng, 12 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Skal din mor og far skilles? Få gode råde her

Hvis ens forældre skal skilles, kan man opleve at have mange forskellige følelser. Måske man bliver bange og nervøs, det kan også være man bliver rigtig ked af det eller vred og nogen oplever også lettelse, hvis ens forældre har skændes meget. Man kan også sagtens opleve at have alle følelserne. Måske hverdagen pludselig ser anderledes ud og derfor tager det tid at vænne sig til, at mor og far bor hver for sig

Måske du tænker: Hvor skal jeg bo? Hvordan har min mor og far det? Er det min skyld de skal skilles? Hvem skal flytte? Skal jeg skifte skole? Skal jeg vælge side? Hvorfor skændes mor og far? Hvorfor spørg mine forældre ikke, hvordan jeg har det? Skal jeg bo med mine søskende? Hvordan fortæller jeg til mine venner, at mine forældre skal skilles?

Det er vigtigt at sige, at det aldrig er børnenes skyld, når forældre vælger at blive skilt.

Her på siden kan du finde svar på spørgsmålene ved at se film om blandt andet, hvad man kan gøre, hvis man har det svært med sin papmor. Du kan også spille Sjit Show prøve quizzen om skilsmisse eller læse andre børns breve.

Du har en Initiativret

Det betyder, at når du er fyldt 10 år, kan du bede Familieretshuset om at holde et møde med dine forældre, hvis du ikke har det godt med det, der er blevet bestemt i forbindelse med dine forældres skilsmisse. Det kan f.eks. være om, hvor du skal bo, hvor tit du skal se den forælder, som du ikke bor hos eller noget helt andet, som du måske er ked af.

Du kan ringe til Børnenes skilsmissetelefon på telefonnummer 20 60 05 50 eller du kan udfylde blanketten og sende den direkte til Familieretshuset. Print brevet her.

Du kan også få en bisidder fra BørneTelefonen til at hjælpe dig.

Hvis dine forældre er skilt, og du ikke er tilfreds med, hvordan du skal bo, kan du bruge din initiativret

Du kan få en Bisidder fra BørneTelefonen

Hvis du skal til møde i kommunen eller i Familieretshuset, kan en voksen fra BørneTelefonen gå med dig. Det er helt gratis at få en bisidder.

Spil

Sjitshow

Det er tid til et familiebillede! Men hvem skal have en hundelort på hovedet, og hvem skal have et smækkys? Hvem skal ligne en zombie, og hvem skal være superhelt? Du bestemmer – for det er DIN gakkede familie!

Spil om skilsmisse og om skøre familier
Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat