Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Kan jeg sige det?

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

hej med dig, det er bare svært men hovedsagen er at du er tilpas og det håber jeg også din far vil respektere, du er måske tætter på din mor og det er meget normalt, du er ved at blive teenager, der sker meget udvikling også har man brug for mor, på en helt andet måde end man har brug for sin far, det er ikke fordi man ikke elsker sin far ligeså meget som sin mor, men simpelhen fordi mor og datter er kvinde til kvinde, det samme vil være med far og søn de syntes der er ting som vi piger ikke fatter en meter af ,og vi syntes ved gud der er ting drenge ikke fatter en meter af, sådan skal det bare være, måske er det også derfor tanken kommer nu, din far vil måske blive lidt ked af det fordi han jo vil savne dig, hvis han ikke ser dig så meget, men med tiden tror jeg han vil forstå det især hvis du nu giver ham en rigtig god forklaring, måske din mor kan hjælpe med at snakke med ham hvis de altså kan snakke sammen, eller måske din ynglings lærer, hvad ved jeg en voksen ihvertfald!!!!
du får en kæmper kramer fra mig
kh 5675

  • 5675, 15 år

Jeg har samme problem, men da min mor ikke har en ret stor lejlighed kan jeg ikke på i længere perioder hos hende. Men jeg har sagt til min far at jeg hellere vil bo hos min mor i længere tid og så måske være hos ham i weekenderne, for mig og min far snakker aldrig sammen. Men da jeg sagde det til ham spurgte han hvorfor og så blev det lidt akavet igen efter at jeg svarede. Men det er altid akavet i mellem os:(

Men jeg synes du skal sige det til din mor først og så hvis du slet ikke har lyst til selv at sige det til din far, så ku du jo spørge din mor om hun ville sige det:)

  • Anonymous, 14 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Skal din mor og far skilles? Få gode råde her

Hvis ens forældre skal skilles, kan man opleve at have mange forskellige følelser. Måske man bliver bange og nervøs, det kan også være man bliver rigtig ked af det eller vred og nogen oplever også lettelse, hvis ens forældre har skændes meget. Man kan også sagtens opleve at have alle følelserne. Måske hverdagen pludselig ser anderledes ud og derfor tager det tid at vænne sig til, at mor og far bor hver for sig

Det er vigtigt at sige, at det aldrig er børnenes skyld, når forældre vælger at blive skilt.

Her på siden kan du finde svar på spørgsmålene ved at se film om blandt andet, hvad man kan gøre, hvis man har det svært med sin papmor. Du kan også få viden om dine rettigheder eller læse andre børns breve.

Du har en Initiativret

Det betyder, at når du er fyldt 10 år, kan du bede Familieretshuset om at holde et møde med dine forældre, hvis du ikke har det godt med det, der er blevet bestemt i forbindelse med dine forældres skilsmisse. Det kan f.eks. være om, hvor du skal bo, hvor tit du skal se den forælder, som du ikke bor hos eller noget helt andet, som du måske er ked af.

Du kan ringe til Børnenes skilsmissetelefon på telefonnummer 20 60 05 50 eller du kan udfylde blanketten og sende den direkte til Familieretshuset. Print brevet her.

Du kan også få en bisidder fra BørneTelefonen til at hjælpe dig.

Hvis dine forældre er skilt, og du ikke er tilfreds med, hvordan du skal bo, kan du bruge din initiativret

Du kan få en Bisidder fra BørneTelefonen

Hvis du skal til møde i kommunen eller i Familieretshuset, kan en voksen fra BørneTelefonen gå med dig. Det er helt gratis at få en bisidder.

Spil

Sjitshow

Det er tid til et familiebillede! Men hvem skal have en hundelort på hovedet, og hvem skal have et smækkys? Hvem skal ligne en zombie, og hvem skal være superhelt? Du bestemmer – for det er DIN gakkede familie!

Spil om skilsmisse og om skøre familier

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat