Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Jeg vil helst være hos min far

Min forældre blev skilt for 2 og et halvt år siden
og som en 11 årig er det blevet svært
fordi jeg helst vil være hos min far

men jeg tøre ikke sige noget
fordi jeg er bange for hvad de vil sige til mig.

Hvad gør jeg?

Pige, 11 år
Svar fra andre

Børn

Hej.. jeg er selv 13 og har også skilte forældre mine blev så skilt da jeg var 6.. men da jeg var 10-11 år havde jeg det på præcis sammen måde jeg ville også helst bo hos min far. Du skal ikke være bange for at snakke med dine forældre! Slet ikke. Det elsker dig begge to virkelig højt og vil derfor altid forstå dig! Hvis du synes det er svært at sige til din mor.. så sig det til din far først og så kan dig og din far måske sætte jer ned og skrive et brev til din mor! Eller hvis dine forældre kan snakke sammen kan din far fortælle det til din mor og så kan i finde en løsning! Så behøver ivært fald ikke at være bange

Knus fra en pige på 13

  • Pige på 13, Pige, 13 år

Pige på 11 jeg syntes bare du skal sige det til dine forældre tror ikke de bliver sure. 😀

  • E, Dreng, 14 år

du siger det bare det skal du ikke være bange for

  • Emma, Pige, 12 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Skal din mor og far skilles? Få gode råde her

Hvis ens forældre skal skilles, kan man opleve at have mange forskellige følelser. Måske man bliver bange og nervøs, det kan også være man bliver rigtig ked af det eller vred og nogen oplever også lettelse, hvis ens forældre har skændes meget. Man kan også sagtens opleve at have alle følelserne. Måske hverdagen pludselig ser anderledes ud og derfor tager det tid at vænne sig til, at mor og far bor hver for sig

Det er vigtigt at sige, at det aldrig er børnenes skyld, når forældre vælger at blive skilt.

Her på siden kan du finde svar på spørgsmålene ved at se film om blandt andet, hvad man kan gøre, hvis man har det svært med sin papmor. Du kan også få viden om dine rettigheder eller læse andre børns breve.

Du har en Initiativret

Det betyder, at når du er fyldt 10 år, kan du bede Familieretshuset om at holde et møde med dine forældre, hvis du ikke har det godt med det, der er blevet bestemt i forbindelse med dine forældres skilsmisse. Det kan f.eks. være om, hvor du skal bo, hvor tit du skal se den forælder, som du ikke bor hos eller noget helt andet, som du måske er ked af.

Du kan ringe til Børnenes skilsmissetelefon på telefonnummer 20 60 05 50 eller du kan udfylde blanketten og sende den direkte til Familieretshuset. Print brevet her.

Du kan også få en bisidder fra BørneTelefonen til at hjælpe dig.

Hvis dine forældre er skilt, og du ikke er tilfreds med, hvordan du skal bo, kan du bruge din initiativret

Du kan få en Bisidder fra BørneTelefonen

Hvis du skal til møde i kommunen eller i Familieretshuset, kan en voksen fra BørneTelefonen gå med dig. Det er helt gratis at få en bisidder.

Spil

Sjitshow

Det er tid til et familiebillede! Men hvem skal have en hundelort på hovedet, og hvem skal have et smækkys? Hvem skal ligne en zombie, og hvem skal være superhelt? Du bestemmer – for det er DIN gakkede familie!

Spil om skilsmisse og om skøre familier

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat