Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Jeg vil gerne have 9-5

Kære børnetelefonen, jeg har et problem..

 

Mine forældre blev skilt for godt 4 år siden og jeg har ikke haft det så godt lige siden.
Lige nu er det sådan at jeg er en uge hos min mor og en uge hos min far.

 

Jeg vil gerne have lavet det om til at jeg er 9 dage hos min mor og 5 dage hos min far,

da jeg savner min mor meget når jeg er hos min far..

 

Jeg ved virkelig ikke hvordan jeg skal sige det til min far fordi at:
De sidste 3 gange jeg har spurgt om jeg måtte tage hjem til min mor og avernatte imen jeg var hos ham ( det er en aftale vi har ) har han sagt nej..

 

Jeg håber i kan hjælpe..
Hilsen mig

Pige, 13 år
Svar fra andre

Børn

Hej pige på 13 år. Vi er to piger på 15 år, der har læst dit brev. Vi synes at du skal tage en snak med din far. Du kan fortælle ham at du føler et større behov for at være sammen med din mor på nuværende tidspunkt. Grunden til at han de forrige gange har sagt nej kunne måske være fordi at han føler sig såret og at han ikke gør det godt nok som forælder. Samtidig er det deres beslutning at blive skilt og vi synes derfor at du skal gøre hvad du føler er bedst for dig.
Kærlige hilsner fra os

  • Anonymous, 15 år

hej jeg er 16 år og mine forældre blev skildt da jeg var 9 år. Jeg har en lillesøster som også tit føler at hu (så imodsætning til dig) gerne vil være hjemme hos vores far. Men det der stopper hende er at hun er bange for at gøre vores mor ked af det. du skal ikke være bange for at gøre din far ked af det. han er et voksent menneske og han vil kun det bedste for dig. jeg ved godt at det er svært men prøv at tal med ham om det. sig dine følelser lige ud. den fejl min lille søster laver er at hun hele tiden prøver at gøre det på en diskredt måde. altså hun såger det ikke lige ud men prøver at få vores mor til delv at gætte det. det er en fejl. sig det til ham som det er. han kan godt tåle det 😉

  • Anonymous, 15 år

Hej med dig. Jeg syntes du skal snakke med din mor om det og få hende til at skrive til ham. Jeg syntes også bare du skal tage den helt med ro

  • 14/092006, 11 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Skal din mor og far skilles? Få gode råde her

Hvis ens forældre skal skilles, kan man opleve at have mange forskellige følelser. Måske man bliver bange og nervøs, det kan også være man bliver rigtig ked af det eller vred og nogen oplever også lettelse, hvis ens forældre har skændes meget. Man kan også sagtens opleve at have alle følelserne. Måske hverdagen pludselig ser anderledes ud og derfor tager det tid at vænne sig til, at mor og far bor hver for sig

Det er vigtigt at sige, at det aldrig er børnenes skyld, når forældre vælger at blive skilt.

Her på siden kan du finde svar på spørgsmålene ved at se film om blandt andet, hvad man kan gøre, hvis man har det svært med sin papmor. Du kan også få viden om dine rettigheder eller læse andre børns breve.

Du har en Initiativret

Det betyder, at når du er fyldt 10 år, kan du bede Familieretshuset om at holde et møde med dine forældre, hvis du ikke har det godt med det, der er blevet bestemt i forbindelse med dine forældres skilsmisse. Det kan f.eks. være om, hvor du skal bo, hvor tit du skal se den forælder, som du ikke bor hos eller noget helt andet, som du måske er ked af.

Du kan ringe til Børnenes skilsmissetelefon på telefonnummer 20 60 05 50 eller du kan udfylde blanketten og sende den direkte til Familieretshuset. Print brevet her.

Du kan også få en bisidder fra BørneTelefonen til at hjælpe dig.

Hvis dine forældre er skilt, og du ikke er tilfreds med, hvordan du skal bo, kan du bruge din initiativret

Du kan få en Bisidder fra BørneTelefonen

Hvis du skal til møde i kommunen eller i Familieretshuset, kan en voksen fra BørneTelefonen gå med dig. Det er helt gratis at få en bisidder.

Spil

Sjitshow

Det er tid til et familiebillede! Men hvem skal have en hundelort på hovedet, og hvem skal have et smækkys? Hvem skal ligne en zombie, og hvem skal være superhelt? Du bestemmer – for det er DIN gakkede familie!

Spil om skilsmisse og om skøre familier

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat