Brev

Jeg må ikke få mit eget værelse

Min far og papmor har købt et hus, som de skal flytte sammen i.
Og de havde lovet mig at jeg kunne få mit eget værelse hos dem,

men nu siger min papmor
“du er her jo kun hver anden weekend, så du kan ikke få dit eget værelse”.

Kan jeg godt kræve at få mit eget værelse?

Dreng, 12 år
Svar fra andre

Børn

Hejsa,
Jeg synes du skal fortælle dine forældre at du gerne vil have dit eget værelse. Du er 12 år lige nu og normalt flytter man ud når man er 18 år. Det er du så ikke, så jeg synes du skal sige at du gerne vil have et værelse. Det var da heller ikke særlig sødt, at sige du gerne må dit eget værelse, for så at sige at det må du alligevel ikke senere. Så det synes jeg også at du skal bringe op, plus at du er ved at blive teenager og det kan være super irriterende ikke at have sit eget værelse som teenager.
Håber du kunne bruge mit svar.

  • yeehaw, 23 år
Svar

Du skulle måske snakke lidt med om far, for det kunne jo godt være at du kunne gå et lille værelse hvor du kunne ligge dine ting i eller lave et lille hyggerum.
Det er selvfølgelig nederen situation men måske er det bare fordi at det er din papmor som ikke er så vild med dig. Derfor skulle du snakke med din far om det, pga. Du ikke lue på den måde kan give krav på et værelse. Men du kunne sige til din far at hin havde lovet det og så ikke gad dig længere eller spaden noget i den stil

  • M, Pige, 12 år
Svar

Jeg tænker først og fremmest at det er vigtigt at du får grunden bag beslutningen. Spørg evt. “hvad er grunden til at jeg ikke må få mit eget værelse?”. Er der ikke nok værelser, er det jo noget andet. For jeg tror oprigtigt ikke at de vil dig noget ondt. Men jeg tænker ikke at man har som sådan en “ret til værelse”, men som teenager er det også vigtigt med et frirum, og derfor synes jeg også at du skal prøve at snakke med dine forældre om det.
Håber at det hjalp 🙂

  • Anonym, Pige, 15 år
Svar
Skriv ikke dit rigtige navn eller email her

Skal din mor og far skilles? Få gode råde her

Hvis ens forældre skal skilles, kan man opleve at have mange forskellige følelser. Måske man bliver bange og nervøs, det kan også være man bliver rigtig ked af det eller vred og nogen oplever også lettelse, hvis ens forældre har skændes meget. Man kan også sagtens opleve at have alle følelserne.
Måske hverdagen pludselig ser anderledes ud og derfor tager det tid at vænne sig til, at mor og far bor hver for sig

Måske du tænker: Hvor skal jeg bo? Hvordan har min mor og far det? Er det min skyld de skal skilles? Hvem skal flytte? Skal jeg skifte skole? Skal jeg vælge side? Hvorfor skændes mor og far? Hvorfor spørg mine forældre ikke, hvordan jeg har det? Skal jeg bo med mine søskende? Hvordan fortæller jeg til mine venner, at mine forældre skal skilles?

Det er vigtigt at sige, at det aldrig er børnenes skyld, når forældre vælger at blive skilt.

Her på siden kan du finde svar på spørgsmålene ved at se film om blandt andet, hvad man kan gøre, hvis man har det svært med sin papmor. Du kan også spille Sjit Show prøve quizzen om skilsmisse eller læse andre børns breve.

Du har en Initiativret

Det betyder, at når du er fyldt 10 år, kan du bede Familieretshuset om at holde et møde med dine forældre, hvis du ikke har det godt med det, der er blevet bestemt i forbindelse med dine forældres skilsmisse. Det kan f.eks. være om, hvor du skal bo, hvor tit du skal se den forælder, som du ikke bor hos eller noget helt andet, som du måske er ked af.

Du kan ringe til Børnenes skilsmissetelefon på telefonnummer 20 60 05 50 eller du kan udfylde blanketten og sende den direkte til Familieretshuset. Print brevet her.

Du kan også få en bisidder fra BørneTelefonen til at hjælpe dig.

Du kan få en Bisidder fra BørneTelefonen

Hvis du skal til møde i kommunen eller i Familieretshuset, kan en voksen fra BørneTelefonen gå med dig. Det er helt gratis at få en bisidder.

Spil

Sjitshow

Det er tid til et familiebillede! Men hvem skal have en hundelort på hovedet, og hvem skal have et smækkys? Hvem skal ligne en zombie, og hvem skal være superhelt? Du bestemmer – for det er DIN gakkede familie!