Brev

Jeg må ikke få mit eget værelse

Min far og papmor har købt et hus, som de skal flytte sammen i.
Og de havde lovet mig at jeg kunne få mit eget værelse hos dem,

men nu siger min papmor
“du er her jo kun hver anden weekend, så du kan ikke få dit eget værelse”.

Kan jeg godt kræve at få mit eget værelse?

Dreng, 12 år
Svar fra andre

Børn

Hej du
Jeg mener bestemt at skal sætte krav på at få dit eget værelse hvis det er det du ønsker for man skal holde hvad man lover. Hvis din far og papmor stadig stemmer imod at du for sit eget værelse har jeg et forslag til dig. Gør følgende: sig til dem at de har et x antal tid/dage til at finde så mange argumenter imod og imens finder du en masse gode argumenter for og når i så efter tiden/dagene samles igen siger i jeres argumenter til hinanden og den side der har flest argumenter har vundet.😁 dette råd er et råd jeg også selv bruger hvis jeg vil have et eller andet så jeg mener at det også burde kunne bruges i denne situation.
Håber i finder en løsning 😊

  • Lille mig, Pige, 13 år

Hvis der er værelser nok skal du helt klart kræve dit eget værelse. Men hvis de lige pludseligt fik brug for et ekstra værelse til noget vigtigt er det okay, selvom du selvfølgelig skal have ret til privatliv

  • Hej, Pige, 14 år

Jeg kommer også fra deleforældrehviri min papmor har en søn som også bor hos min far, de første 3-4 år skulle vi
også dele værelse, men hold fast og skub på for at få det værelse. Et isoleret skur eller et øvelokale kan være rigtigt godt til formålet

  • Drengen, Dreng, 14 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Skal din mor og far skilles? Få gode råde her

Hvis ens forældre skal skilles, kan man opleve at have mange forskellige følelser. Måske man bliver bange og nervøs, det kan også være man bliver rigtig ked af det eller vred og nogen oplever også lettelse, hvis ens forældre har skændes meget. Man kan også sagtens opleve at have alle følelserne.
Måske hverdagen pludselig ser anderledes ud og derfor tager det tid at vænne sig til, at mor og far bor hver for sig

Måske du tænker: Hvor skal jeg bo? Hvordan har min mor og far det? Er det min skyld de skal skilles? Hvem skal flytte? Skal jeg skifte skole? Skal jeg vælge side? Hvorfor skændes mor og far? Hvorfor spørg mine forældre ikke, hvordan jeg har det? Skal jeg bo med mine søskende? Hvordan fortæller jeg til mine venner, at mine forældre skal skilles?

Det er vigtigt at sige, at det aldrig er børnenes skyld, når forældre vælger at blive skilt.

Her på siden kan du finde svar på spørgsmålene ved at se film om blandt andet, hvad man kan gøre, hvis man har det svært med sin papmor. Du kan også spille Sjit Show prøve quizzen om skilsmisse eller læse andre børns breve.

Du har en Initiativret

Det betyder, at når du er fyldt 10 år, kan du bede Familieretshuset om at holde et møde med dine forældre, hvis du ikke har det godt med det, der er blevet bestemt i forbindelse med dine forældres skilsmisse. Det kan f.eks. være om, hvor du skal bo, hvor tit du skal se den forælder, som du ikke bor hos eller noget helt andet, som du måske er ked af.

Du kan ringe til Børnenes skilsmissetelefon på telefonnummer 20 60 05 50 eller du kan udfylde blanketten og sende den direkte til Familieretshuset. Print brevet her.

Du kan også få en bisidder fra BørneTelefonen til at hjælpe dig.

Hvis dine forældre er skilt, og du ikke er tilfreds med, hvordan du skal bo, kan du bruge din initiativret

Du kan få en Bisidder fra BørneTelefonen

Hvis du skal til møde i kommunen eller i Familieretshuset, kan en voksen fra BørneTelefonen gå med dig. Det er helt gratis at få en bisidder.

Spil

Sjitshow

Det er tid til et familiebillede! Men hvem skal have en hundelort på hovedet, og hvem skal have et smækkys? Hvem skal ligne en zombie, og hvem skal være superhelt? Du bestemmer – for det er DIN gakkede familie!

Spil om skilsmisse og om skøre familier