Brev

JEG HADER SKILSMISSE

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

Hej pige på 12 år
Jeg er slev skilsmissebarn og kan godt forstå den situation har selv været i to skillesmisser og er igang med min 3 og bare luk verden ude et øge blik og bare sid på dit værelse og skriv alt det ned du hader det har jeg gjordt og nu er jeg igang med at skriv igen og det hjælper så lukker du alt ude

  • Anonym, Pige, 15 år

Hej pige på 12

Silsmisse er svært at håndtere. Jeg forstår dig fuldt ud.

Men det lyder heller ikke til at du snakker med nogen om det og der kommer problemet. Sådan nogle ting som fx skilsmisse, det er ikke noget du skal gå med selv! Selvom det kan være svært og måske grænseoverskridende så bliver du alligevel nødt til at snakke med nogen om det. Fordi ellers æder det dig bare op indefra og det kan kører dig både phykisk og mentalt ned. Overhovedet ikke for at skræmme dig eller noget, siger det kun fordi jeg vil hjælpe dig.

Og første skridt for dig var måske at skrive herind, hvilket er skide godt, så det skal du have! Men jeg synes du skal snakke med en voksen person som er ekspert i netop sådan nogle sager som skilsmisse børn. For en voksen som arbejder med skilsmisse børn ved præcis, hvordan du har det og kan vejlede dig videre så bedst som muligt.

Håber du finder ud af det, hilsen pigen på 14.

  • Pigen på 14 år, Pige, 14 år

Hey pige på 12 år

Kender den følelse at man for nye medlemmer og at man skal huske regler og savner hinanden

Jeg syntes at du skal sige det til dine forældre håber det ville hjælpe

  • Pige 12, Pige, 12 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Skal din mor og far skilles? Få gode råde her

Hvis ens forældre skal skilles, kan man opleve at have mange forskellige følelser. Måske man bliver bange og nervøs, det kan også være man bliver rigtig ked af det eller vred og nogen oplever også lettelse, hvis ens forældre har skændes meget. Man kan også sagtens opleve at have alle følelserne. Måske hverdagen pludselig ser anderledes ud og derfor tager det tid at vænne sig til, at mor og far bor hver for sig

Måske du tænker: Hvor skal jeg bo? Hvordan har min mor og far det? Er det min skyld de skal skilles? Hvem skal flytte? Skal jeg skifte skole? Skal jeg vælge side? Hvorfor skændes mor og far? Hvorfor spørg mine forældre ikke, hvordan jeg har det? Skal jeg bo med mine søskende? Hvordan fortæller jeg til mine venner, at mine forældre skal skilles?

Det er vigtigt at sige, at det aldrig er børnenes skyld, når forældre vælger at blive skilt.

Her på siden kan du finde svar på spørgsmålene ved at se film om blandt andet, hvad man kan gøre, hvis man har det svært med sin papmor. Du kan også spille Sjit Show prøve quizzen om skilsmisse eller læse andre børns breve.

Du har en Initiativret

Det betyder, at når du er fyldt 10 år, kan du bede Familieretshuset om at holde et møde med dine forældre, hvis du ikke har det godt med det, der er blevet bestemt i forbindelse med dine forældres skilsmisse. Det kan f.eks. være om, hvor du skal bo, hvor tit du skal se den forælder, som du ikke bor hos eller noget helt andet, som du måske er ked af.

Du kan ringe til Børnenes skilsmissetelefon på telefonnummer 20 60 05 50 eller du kan udfylde blanketten og sende den direkte til Familieretshuset. Print brevet her.

Du kan også få en bisidder fra BørneTelefonen til at hjælpe dig.

Hvis dine forældre er skilt, og du ikke er tilfreds med, hvordan du skal bo, kan du bruge din initiativret

Du kan få en Bisidder fra BørneTelefonen

Hvis du skal til møde i kommunen eller i Familieretshuset, kan en voksen fra BørneTelefonen gå med dig. Det er helt gratis at få en bisidder.

Spil

Sjitshow

Det er tid til et familiebillede! Men hvem skal have en hundelort på hovedet, og hvem skal have et smækkys? Hvem skal ligne en zombie, og hvem skal være superhelt? Du bestemmer – for det er DIN gakkede familie!

Spil om skilsmisse og om skøre familier
Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat