Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

hvordan er man et godt skilsmissebarn

hej jeg er en pige på 10 år, jeg vil gerne have råd om hvordan man kan klare sig uden at se sin mor eller far i en uge jeg syntes det er svært.

 

Jeg er som i nok kan regne udskilsmissebarn og det kan godt være svært håber der er nogen der gidder hjælpe
 

hilsen pige 10 år

Pige, 10 år
Svar fra andre

Børn

Hej jeg er også skilsmisse barn og det hjælper lidt mig at skrive til min far hvis jeg er hos min mor eller omvendt feks. Om aften kan du skrive godnat eller hvis du bare lige pludselig savner en af dem kan du skrive til den du nu savner.

Håber du kunne bruge råddet mvh en pige der ville hjælpe dig.

  • En pige på 11, 11 år

Hejsa,
Nu ved jeg ikke hvor længe dine forældre har været skilt. Mine forældre er også skilt og har været det i 7-8 år tror jeg. Der er jo både gode og dårlige ting ved det. Jeg har blandt andet altid syntes det var fedt at have dobbelt af alt ting. Måske har din eller har også en kæreste som du kan skabe et tæt forhold til. Men hvis du savner din mor når du er ved din far og omvendt. Så prøv at huske på at du skal være i “nuet”. Nyd den tid du er ved være din forældre.

  • Pige, 13 år, 15 år

Hej jeg er selv skilsmisse barn og det kan være meget svært i starten. Jeg synes du skal snakke med dine forældre og fortælle dem hvordan du har det. Hvis du ikke kan det vil jeg anbefale at tale med en bedsteforælder. Håber du kan bruge mit råd.

  • Anonymous, 11 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Skal din mor og far skilles? Få gode råde her

Hvis ens forældre skal skilles, kan man opleve at have mange forskellige følelser. Måske man bliver bange og nervøs, det kan også være man bliver rigtig ked af det eller vred og nogen oplever også lettelse, hvis ens forældre har skændes meget. Man kan også sagtens opleve at have alle følelserne. Måske hverdagen pludselig ser anderledes ud og derfor tager det tid at vænne sig til, at mor og far bor hver for sig

Det er vigtigt at sige, at det aldrig er børnenes skyld, når forældre vælger at blive skilt.

Her på siden kan du finde svar på spørgsmålene ved at se film om blandt andet, hvad man kan gøre, hvis man har det svært med sin papmor. Du kan også få viden om dine rettigheder eller læse andre børns breve.

Du har en Initiativret

Det betyder, at når du er fyldt 10 år, kan du bede Familieretshuset om at holde et møde med dine forældre, hvis du ikke har det godt med det, der er blevet bestemt i forbindelse med dine forældres skilsmisse. Det kan f.eks. være om, hvor du skal bo, hvor tit du skal se den forælder, som du ikke bor hos eller noget helt andet, som du måske er ked af.

Du kan ringe til Børnenes skilsmissetelefon på telefonnummer 20 60 05 50 eller du kan udfylde blanketten og sende den direkte til Familieretshuset. Print brevet her.

Du kan også få en bisidder fra BørneTelefonen til at hjælpe dig.

Hvis dine forældre er skilt, og du ikke er tilfreds med, hvordan du skal bo, kan du bruge din initiativret

Du kan få en Bisidder fra BørneTelefonen

Hvis du skal til møde i kommunen eller i Familieretshuset, kan en voksen fra BørneTelefonen gå med dig. Det er helt gratis at få en bisidder.

Spil

Sjitshow

Det er tid til et familiebillede! Men hvem skal have en hundelort på hovedet, og hvem skal have et smækkys? Hvem skal ligne en zombie, og hvem skal være superhelt? Du bestemmer – for det er DIN gakkede familie!

Spil om skilsmisse og om skøre familier

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat