Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Hjælp mig!

Jeg er en pige, mine forældre er skilt og begge har fået en ny kæreste.

I hvilket også er fint.

Men der er bare et lille problem som jeg har det ret stramt med.

Min papmor. Ja hun har det tit med at kommentere på de ting jeg gør

(Fx: sætte en gaffel forkert i opvaskemaskinen eller andet lignede)

så siger hun “Du har igen, igen sat den forkert i”

eller noget som “tag dig sammen nu hvorfor skal du altid gør det sådan der! *FNIS*”

det virker ikke som et problem men det er bare

at hendes barn kan gøre præcis det samme som mig

men blive rost til skyerne over at gøre det.

Men jeg bliver kommenteret surt på.

Og det gør mig ked af det og får mig til at føle mig som forkert i hendes øjne

og det går udover min hverdag

HJÆLP hvad skal jeg gøre?

Pige, 14 år
Svar fra andre

Børn

Hej, jeg kan virkelig godt forstå at det går dig på. Jeg har selv oplevet noget lignende, og jeg syntes du skal tage en snak med dine forælder. Det er vigtigt at du har det godt derhjemme, både ved din far og mor. Fortæl hvor ked af det gør dig, og det påvirker din hverdag. Jeg er sikker på din far går op i at du har det godt ved ham.

  • Anonym, Pige, 16 år

Hej pige på 14 år!
Jeg kan godt forstå hvordan du har det og det bedste jeg kan komme på er at du kan sige det til din far (som jo er den hende pap-moren er sammen med)
Måske kan han få en snak med hende.
For han vil jo sikkert ikke have at du går rundt og har det sådan.
Kh pige på 15 år!

  • Anonym, Pige, 15 år

Hej søde! Jeg kan godt forstå hvordan du har det. Jeg har selv oplevet noget lignende. Jeg blev rigtig ked af det og tog en snak med min bedste veninde og min søster. Vi besluttede os for at tage snakken sammen med min mor og det har hjulpet rigtig meget. Hvis du ikke føler dig klar til at snakke med hende om det så prøv at snakke med din mor til at starte med.
Håber det hjalp!

  • Anonym, Pige, 15 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Skal din mor og far skilles? Få gode råde her

Hvis ens forældre skal skilles, kan man opleve at have mange forskellige følelser. Måske man bliver bange og nervøs, det kan også være man bliver rigtig ked af det eller vred og nogen oplever også lettelse, hvis ens forældre har skændes meget. Man kan også sagtens opleve at have alle følelserne. Måske hverdagen pludselig ser anderledes ud og derfor tager det tid at vænne sig til, at mor og far bor hver for sig

Måske du tænker: Hvor skal jeg bo? Hvordan har min mor og far det? Er det min skyld de skal skilles? Hvem skal flytte? Skal jeg skifte skole? Skal jeg vælge side? Hvorfor skændes mor og far? Hvorfor spørg mine forældre ikke, hvordan jeg har det? Skal jeg bo med mine søskende? Hvordan fortæller jeg til mine venner, at mine forældre skal skilles?

Det er vigtigt at sige, at det aldrig er børnenes skyld, når forældre vælger at blive skilt.

Her på siden kan du finde svar på spørgsmålene ved at se film om blandt andet, hvad man kan gøre, hvis man har det svært med sin papmor. Du kan også spille Sjit Show prøve quizzen om skilsmisse eller læse andre børns breve.

Du har en Initiativret

Det betyder, at når du er fyldt 10 år, kan du bede Familieretshuset om at holde et møde med dine forældre, hvis du ikke har det godt med det, der er blevet bestemt i forbindelse med dine forældres skilsmisse. Det kan f.eks. være om, hvor du skal bo, hvor tit du skal se den forælder, som du ikke bor hos eller noget helt andet, som du måske er ked af.

Du kan ringe til Børnenes skilsmissetelefon på telefonnummer 20 60 05 50 eller du kan udfylde blanketten og sende den direkte til Familieretshuset. Print brevet her.

Du kan også få en bisidder fra BørneTelefonen til at hjælpe dig.

Hvis dine forældre er skilt, og du ikke er tilfreds med, hvordan du skal bo, kan du bruge din initiativret

Du kan få en Bisidder fra BørneTelefonen

Hvis du skal til møde i kommunen eller i Familieretshuset, kan en voksen fra BørneTelefonen gå med dig. Det er helt gratis at få en bisidder.

Spil

Sjitshow

Det er tid til et familiebillede! Men hvem skal have en hundelort på hovedet, og hvem skal have et smækkys? Hvem skal ligne en zombie, og hvem skal være superhelt? Du bestemmer – for det er DIN gakkede familie!

Spil om skilsmisse og om skøre familier

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat