Brev

Hader at snakke om penge med mine forældre

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

Jeg forstår godt, det er en ubehagelig situation. For det første kan det være rigtig svært at tale om penge, fordi man måske føler, man er en belastning for dem der betaler for en. For det andet kan det være ekstremt svært at være skilsmissebarn og føle, man skal holde styr på sine forældre og deres kommunikation. Jeg kan genkende det hele. Men det er vigtigt at du husker, at du er deres barn, og det er deres ansvar, at du kan få tøj på kroppen. Det er også deres ansvar at tale sammen om pengene og hvad der ellers måtte være. Det er ikke dit ansvar, selvom man ofte kan føle det som skilsmissebarn. Jeg synes derfor du skal tale med en af dine forældre og fortælle dem, hvordan du har det. Hvis det skal gå lidt hurtigt kan du evt. ringe til din mor eller sende en SMS og spørge om ikke hun vil hjælpe dig med at få styr på de penge. Du kan også sige til din far, at du er ked af at minde ham om det igen, men gerne vil have han giver dig de penge, du har lagt ud for. Hvis det er svært at sige direkte kan du måske sige noget i retning af “det der tøj, var det ikke dig der skulle betale for det?” eller “jeg har lagt ud for det her tøj og vil gerne have pengene tilbage. Har du dem?”. Få det ud af verden, så du ikke skal spekulere mere på det. Og husk en sidste gang, at du er barnet og de er de voksne, som skal have styr på de penge. Det er ikke dit ansvar, hvem der ender med at betale. Og det er ikke dit ansvar om din far har lyst til at betale for det eller ej. Det skal de løse. Du er i din gode ret til at få de penge, du har lagt ud for.

  • Pige, Pige, 18 år

Kære pige,

Jeg mener at du burde tale med dem begge ansigt til ansigt, og sige det du føler om alt det her. Du kommer længst ved at snakke om det.
De er jo dine forældre, og penge er en ting DE skal klare. Du er ikke myndig endnu, derfor skal de tage sig af de ting. Hvis ikke det hjælper ville jeg vælge at ringe herind, men først tal med dem begge. Derefter kan du gå videre, hvis det er nødvendigt.
Håber jeg kunne hjælpe(:

ha’ en dejlig dag((:

  • Ukendt, Pige, 14 år

Hej, synes det er din mor der må fikse det, det er ikke dir ansvar at få deres aftaler til at du, din mor må tage sig sammen og fikse det selv, ellers kan du forslå din mor at indblande kommunen.

  • Hjako, Pige, 13 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Skal din mor og far skilles? Få gode råde her

Hvis ens forældre skal skilles, kan man opleve at have mange forskellige følelser. Måske man bliver bange og nervøs, det kan også være man bliver rigtig ked af det eller vred og nogen oplever også lettelse, hvis ens forældre har skændes meget. Man kan også sagtens opleve at have alle følelserne. Måske hverdagen pludselig ser anderledes ud og derfor tager det tid at vænne sig til, at mor og far bor hver for sig

Måske du tænker: Hvor skal jeg bo? Hvordan har min mor og far det? Er det min skyld de skal skilles? Hvem skal flytte? Skal jeg skifte skole? Skal jeg vælge side? Hvorfor skændes mor og far? Hvorfor spørg mine forældre ikke, hvordan jeg har det? Skal jeg bo med mine søskende? Hvordan fortæller jeg til mine venner, at mine forældre skal skilles?

Det er vigtigt at sige, at det aldrig er børnenes skyld, når forældre vælger at blive skilt.

Her på siden kan du finde svar på spørgsmålene ved at se film om blandt andet, hvad man kan gøre, hvis man har det svært med sin papmor. Du kan også spille Sjit Show prøve quizzen om skilsmisse eller læse andre børns breve.

Du har en Initiativret

Det betyder, at når du er fyldt 10 år, kan du bede Familieretshuset om at holde et møde med dine forældre, hvis du ikke har det godt med det, der er blevet bestemt i forbindelse med dine forældres skilsmisse. Det kan f.eks. være om, hvor du skal bo, hvor tit du skal se den forælder, som du ikke bor hos eller noget helt andet, som du måske er ked af.

Du kan ringe til Børnenes skilsmissetelefon på telefonnummer 20 60 05 50 eller du kan udfylde blanketten og sende den direkte til Familieretshuset. Print brevet her.

Du kan også få en bisidder fra BørneTelefonen til at hjælpe dig.

Hvis dine forældre er skilt, og du ikke er tilfreds med, hvordan du skal bo, kan du bruge din initiativret

Du kan få en Bisidder fra BørneTelefonen

Hvis du skal til møde i kommunen eller i Familieretshuset, kan en voksen fra BørneTelefonen gå med dig. Det er helt gratis at få en bisidder.

Spil

Sjitshow

Det er tid til et familiebillede! Men hvem skal have en hundelort på hovedet, og hvem skal have et smækkys? Hvem skal ligne en zombie, og hvem skal være superhelt? Du bestemmer – for det er DIN gakkede familie!

Spil om skilsmisse og om skøre familier
Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat