Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Forældre skilt

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

Mine forældre er også skilt og min pap Farvel er ikke min pap far for mig jeg suger altid min mors kæreste vi skulle flYtte fra mit hus hvor jeg næsten var nabo men min befinder og så sagde min mor vi skulle flytte sammen med ham men snak med din far eller mor og hvis det bliver for meget så gå et andet sted hen

Pigen på 11

  • cookie monster23, 11 år

Jeg syntes at du skal tage en snak med dine forældre, om at du vil bo hjemme ved din mor. Det hjælper tit at snakke med forældrene. Og du kan jo altid spørge dine venner. De vil gangtesred gerne hjælpe dig. Hilsen dreng på 13 år

  • MLLJ, Dreng, 13 år

Måske skulle du prøve at finde ud af hvad der gør at du synes hun har ændret sig og hvornår det er du får den følelse. Har selv haft problemer med min mor og hendes nuværende kæreste og det er svært at skulle gå med selv. Prøv at snak med nogle voksne om det din far eller måske andre en lærer eller din mor nogle du kan stole på. Det er ikke sikkert du kan gøre noget ved det men de kan måske hjælpe dig med at finde en løsning på hvad du skal gøre.

  • DP, 17 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Skal din mor og far skilles? Få gode råde her

Hvis ens forældre skal skilles, kan man opleve at have mange forskellige følelser. Måske man bliver bange og nervøs, det kan også være man bliver rigtig ked af det eller vred og nogen oplever også lettelse, hvis ens forældre har skændes meget. Man kan også sagtens opleve at have alle følelserne. Måske hverdagen pludselig ser anderledes ud og derfor tager det tid at vænne sig til, at mor og far bor hver for sig

Det er vigtigt at sige, at det aldrig er børnenes skyld, når forældre vælger at blive skilt.

Her på siden kan du finde svar på spørgsmålene ved at se film om blandt andet, hvad man kan gøre, hvis man har det svært med sin papmor. Du kan også få viden om dine rettigheder eller læse andre børns breve.

Du har en Initiativret

Det betyder, at når du er fyldt 10 år, kan du bede Familieretshuset om at holde et møde med dine forældre, hvis du ikke har det godt med det, der er blevet bestemt i forbindelse med dine forældres skilsmisse. Det kan f.eks. være om, hvor du skal bo, hvor tit du skal se den forælder, som du ikke bor hos eller noget helt andet, som du måske er ked af.

Du kan ringe til Børnenes skilsmissetelefon på telefonnummer 20 60 05 50 eller du kan udfylde blanketten og sende den direkte til Familieretshuset. Print brevet her.

Du kan også få en bisidder fra BørneTelefonen til at hjælpe dig.

Hvis dine forældre er skilt, og du ikke er tilfreds med, hvordan du skal bo, kan du bruge din initiativret

Du kan få en Bisidder fra BørneTelefonen

Hvis du skal til møde i kommunen eller i Familieretshuset, kan en voksen fra BørneTelefonen gå med dig. Det er helt gratis at få en bisidder.

Spil

Sjitshow

Det er tid til et familiebillede! Men hvem skal have en hundelort på hovedet, og hvem skal have et smækkys? Hvem skal ligne en zombie, og hvem skal være superhelt? Du bestemmer – for det er DIN gakkede familie!

Spil om skilsmisse og om skøre familier

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat