Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Er bange for mine forældre skal skilles

Hej jeg er en pige på 12 år og er bange for mine forældre skal skills

Mine forældre skændes meget og det kan jeg ikke lide fordi det larmer meget

og her den anden dag om aften begyndte de at blive meget sure på hinanden og taler ikke sammen lige her for tiden og det har de ikke gjort for så er bange for at de skal skilles

og hvis jeg fx vil tale med min mor lyder det som om hun er sur på mig og det kan jeg ikke lide

Håber i vil hjælpe mig og måske skrive nogle gode råd til hvordan jeg kan snakke med min mor eller far om hvordan jeg har det

Pige, 12 år
Svar fra andre

Børn

Hej
Jeg ved jo ikke helt hvordan der er hjemme hos dig men jeg har selv prøvet det (og prøver det måske stadigvæk lidt).
Mit råd til dig er at prøve på at tale med begge dine forældre på samme tid og så fortælle dem hvordan du har det. Det kan måske hjælpe hvis inden du går i gang siger at de ikke må afbryde så du kan få sagt det hele.
Håber at jeg kunne hjælpe.
Med venlig hilsen Mig

  • Mig, Pige, 13 år

jeg ved hvordan det føles prøv at tale med dem eller så send en SMS og sig det du føler 😊

  • jeg forstår dig, Pige, 12 år

hej pige på 12
mine forældre er også skilt, det har været en meget svær skilsmisse så derfor går jeg til psykolog hvilket har lært mig meget
men noget min psykolog fortalte mig var at når der var problemer med mine forældre skulle jeg finde min computer eller et stykke papir og skrive et brev til dem begge om hvad jeg føler og hvad du “forventer af dem som forældre, også kan du jo enten skrive i bunden jeg har ikke lyst til at tale om det eller du kan skrive vi kan tale når du er klar.
håber det hjælper bare lidt
kh skilmisse barn

PS: det skal nok hvis dine forældre skal skilles er det nok for det bedste og det skal nok gå og det lover jeg

  • Skilmissebarn, Pige, 15 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Skal din mor og far skilles? Få gode råde her

Hvis ens forældre skal skilles, kan man opleve at have mange forskellige følelser. Måske man bliver bange og nervøs, det kan også være man bliver rigtig ked af det eller vred og nogen oplever også lettelse, hvis ens forældre har skændes meget. Man kan også sagtens opleve at have alle følelserne. Måske hverdagen pludselig ser anderledes ud og derfor tager det tid at vænne sig til, at mor og far bor hver for sig

Det er vigtigt at sige, at det aldrig er børnenes skyld, når forældre vælger at blive skilt.

Her på siden kan du finde svar på spørgsmålene ved at se film om blandt andet, hvad man kan gøre, hvis man har det svært med sin papmor. Du kan også få viden om dine rettigheder eller læse andre børns breve.

Du har en Initiativret

Det betyder, at når du er fyldt 10 år, kan du bede Familieretshuset om at holde et møde med dine forældre, hvis du ikke har det godt med det, der er blevet bestemt i forbindelse med dine forældres skilsmisse. Det kan f.eks. være om, hvor du skal bo, hvor tit du skal se den forælder, som du ikke bor hos eller noget helt andet, som du måske er ked af.

Du kan ringe til Børnenes skilsmissetelefon på telefonnummer 20 60 05 50 eller du kan udfylde blanketten og sende den direkte til Familieretshuset. Print brevet her.

Du kan også få en bisidder fra BørneTelefonen til at hjælpe dig.

Hvis dine forældre er skilt, og du ikke er tilfreds med, hvordan du skal bo, kan du bruge din initiativret

Du kan få en Bisidder fra BørneTelefonen

Hvis du skal til møde i kommunen eller i Familieretshuset, kan en voksen fra BørneTelefonen gå med dig. Det er helt gratis at få en bisidder.

Spil

Sjitshow

Det er tid til et familiebillede! Men hvem skal have en hundelort på hovedet, og hvem skal have et smækkys? Hvem skal ligne en zombie, og hvem skal være superhelt? Du bestemmer – for det er DIN gakkede familie!

Spil om skilsmisse og om skøre familier

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat