Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Bange for de skal skilles

Hej

Min mor og papfar er begyndt at skændes

næsten hver dag og jeg har sagt til min mor

det ikke var så rart at høre på men hun sagde

at det skulle jeg ikke bekrymer mig om

og at de sagde begge to de ikke skulle skilles

men jeg er stadig lidt bange for at hvis de nu bliver skilt.

Pige, 12 år
Svar fra andre

Børn

Det kan jeg godt forstå.
Det er normalt at være bange for det jeg havde det på samme måde en gang.
Jeg var rigtig bange og jeg var bekymret for at de skulle skilles.
Jeg begyndte at lave flere ting med dem fx. brætspil, gå ture og andre ting.
De er blevet sammen lige siden og er blevet gift.
Håber mit råd virker.

  • Anonym, Pige, 12 år

kære pige på 12. det er aldrig rart når forældre/papforældre skændes, og det er helt forståeligt at du heller ikke syndes det. jeg syndes du skal snakke med en veninde om det. Det gjorde jeg i den periode, hvor mine forældre skændes, og da de så blev skilt. det betyder ikke at de bliver skilt, men derfor er det stadig en stor hjælp

  • Pige, Pige, 14 år

Hej pige på 12,
Jeg forstår dig hundrede procent, jeg har selv oplevet det samme. Både med forældre, men også med papforældre. At høre voksne mennesker skændes, er ufatteligt ubehageligt. Derfor vil jeg råde dig til at snakke med nogle om det. Fortælle hvordan du har det, og snak om hvad du føler. Det er det bedste du kan gøre, når du i forvejen bliver fortalt, at de ikke skal skilles. Du kunne også spørge din mor, om de ikke kunne flytte skænderierne andre steder hen, eller gøre det lavere. For det er ikke i orden, at de gør det foran et barn på 12. Jeg plejede at snakke med min lærer/SSP vikar om det. Det lettede mig, at få sat ord på følelserne. Jeg synes du burde prøve det samme, held og lykke søde<3.

en der lytter

  • en hjælper, 14 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Skal din mor og far skilles? Få gode råde her

Hvis ens forældre skal skilles, kan man opleve at have mange forskellige følelser. Måske man bliver bange og nervøs, det kan også være man bliver rigtig ked af det eller vred og nogen oplever også lettelse, hvis ens forældre har skændes meget. Man kan også sagtens opleve at have alle følelserne. Måske hverdagen pludselig ser anderledes ud og derfor tager det tid at vænne sig til, at mor og far bor hver for sig

Det er vigtigt at sige, at det aldrig er børnenes skyld, når forældre vælger at blive skilt.

Her på siden kan du finde svar på spørgsmålene ved at se film om blandt andet, hvad man kan gøre, hvis man har det svært med sin papmor. Du kan også få viden om dine rettigheder eller læse andre børns breve.

Du har en Initiativret

Det betyder, at når du er fyldt 10 år, kan du bede Familieretshuset om at holde et møde med dine forældre, hvis du ikke har det godt med det, der er blevet bestemt i forbindelse med dine forældres skilsmisse. Det kan f.eks. være om, hvor du skal bo, hvor tit du skal se den forælder, som du ikke bor hos eller noget helt andet, som du måske er ked af.

Du kan ringe til Børnenes skilsmissetelefon på telefonnummer 20 60 05 50 eller du kan udfylde blanketten og sende den direkte til Familieretshuset. Print brevet her.

Du kan også få en bisidder fra BørneTelefonen til at hjælpe dig.

Hvis dine forældre er skilt, og du ikke er tilfreds med, hvordan du skal bo, kan du bruge din initiativret

Du kan få en Bisidder fra BørneTelefonen

Hvis du skal til møde i kommunen eller i Familieretshuset, kan en voksen fra BørneTelefonen gå med dig. Det er helt gratis at få en bisidder.

Spil

Sjitshow

Det er tid til et familiebillede! Men hvem skal have en hundelort på hovedet, og hvem skal have et smækkys? Hvem skal ligne en zombie, og hvem skal være superhelt? Du bestemmer – for det er DIN gakkede familie!

Spil om skilsmisse og om skøre familier

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat