Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Har gjort det med venindes ex

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

Personligt for mig ville jeg være ligeglad hvis min ven var sammen med min ex. Jeg er jo ikke kærester med personen mere.
Men det er ikke alle der er ligeglade.
Jeg tror det er et No-go fordi det virker respektløst at gøre.
Du bestemmer helt selv om du vil fortælle din veninde det. Du kan måske lige se situationen an inden du gør det. Men du skal nok forberede dig på at hun måske kunne blive sur eller ked af det.

  • Anonyme, 15 år

Du burde nok måske sige det og sige du er virkelig led af det og så kan det være hun bliver sur eller måske forstår hun det bare gør hvad du føler for fordi jeg tror det er bedre vis du fortæller hende det end at måske hun får det af vide af en anden. ❤️

  • E, Pige, 14 år

Hej pige!!!

Altså hvis du kunne godt lige ham så er det ok hvis du fortæller det til din veninde, men hvis i gjorde det for sjovt, så tror jeg at din veninde ville føle et eller andet. Jeg er ikke en pige så jeg ved ikke hvad i føler, men der er mange piger som kommer og fortæller mig at dems kæreste slog op eller det blev uvenner med nogen og de bliver meget ked af det. Men hvis dig og din veninde er meget gode venner så tror jeg at hun vil forstå dig.

Hilsen fra en random dreng fra Danmark

  • Anonym, Dreng, 14 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Har du spørgsmål til sex eller den første gang?

Den første gang kan for nogen være en stor ting. Og mange har allerede en forestilling om, hvordan det bliver. Derfor kan nogle opleve at blive nervøse, fordi de gerne vil have en god oplevelse. Men det betyder også, at det kan blive svært at slappe helt af. Nervøsiteten kan fx gøre det svære for drenge at få en stiv pik, og for pigerne at blive våde. Det bedste råd er derfor at tage det helt stille og roligt, og tale sammen om det. 

Det er helt almindeligt at blive nervøs eller usikker omkring sin første gang. Måske du er usikker på, om du kan finde ud af det? Om du vil kunne lide det? Hvornår du er klar? Eller om du ser ”rigtig” ud? 

Der findes ikke nogen rigtig eller forkert måde at se ud på. Kroppe og kønsdele ser forskellige ud. Læs mere her, og få flere gode råd til sex og den første gang! 

Quiz om sex, seksualitet og krop

Kender du til myterne?

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat