Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Mistede mødom

Hej jeg er en 14 årige pige

Som lige har mistet sin mødom

Jeg synes det gjorde meget ond da jeg prøvede det.

Er det normalt?

Og efter det skete begyndte jeg at bløde

Ud fra mit private område.

Er alt der her normalt eller er det bare mig?

Pige, 14 år
Svar fra andre

Børn

Det er helt normalt, at det kan gøre ondt og bløde lidt de første gang man har sex.
Det er fordi kroppen ikke er vant til at få noget op i sig på den måde.
Så det er helt normalt, og slet ikke farligt.

Det kan faktisk hjælpe, hvis man sørger for at slappe godt af i underlivet. Samtidig med, at det er en god ide at være godt våd inden samleje.

  • A, Pige, 18 år

Det er ret normalt ja, så du skal ikke være bange for at der er noget galt. Grunden til det gjorde ondt, var nok fordi du enten ikke var nok afslappet dernede, eller ikke våd og løs nok. Det er jo som sagt lidt en stor ting pludselig at få op i sig, hvis man ikke er ‘forberedt’.
Man kan gøre det bedre, og mere behageligt, ved at have forspil før samleje 🙂
Af hensyn til at du blødte, det kunne enten være fordi du har fået brudt din jumfruhinde, eller hvis du har fået en lille rift dernede. Intet af det er farligt, og nogle opdager det slet ikke, mens andre oplever at det kan gøre ondt.

  • M, Pige, 17 år

Det er helt normalt at det gør lidt ondt og det bløder lidt ud af det private område når man har haft sex det første par gange.

Din krop er ikke vandt til det de første par gange når du for sådan en stor ting op i dig så det er helt normalt, og det er ikke farligt. et got råd til næste gang er at man skal gøre det private område våd før man begynder at have sex, og efter skal du bare slappe meget af i underlivet og så for du det bedre.

Så vil jeg lade vær med at sige det til dine forældre så de ikke bliver sure. Det er mine råd håber du for et videre godt liv med massere af store pølser, men vis du syntes det ikke er rart vil jeg råde til til at give finger et par gange om ugen så for du lidt af den samme følelse.

  • Anonym

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Har du spørgsmål til sex eller den første gang?

Den første gang kan for nogen være en stor ting. Og mange har allerede en forestilling om, hvordan det bliver. Derfor kan nogle opleve at blive nervøse, fordi de gerne vil have en god oplevelse. Men det betyder også, at det kan blive svært at slappe helt af. Nervøsiteten kan fx gøre det svære for drenge at få en stiv pik, og for pigerne at blive våde. Det bedste råd er derfor at tage det helt stille og roligt, og tale sammen om det. 

Det er helt almindeligt at blive nervøs eller usikker omkring sin første gang. Måske du er usikker på, om du kan finde ud af det? Om du vil kunne lide det? Hvornår du er klar? Eller om du ser ”rigtig” ud? 

Der findes ikke nogen rigtig eller forkert måde at se ud på. Kroppe og kønsdele ser forskellige ud. Læs mere her, og få flere gode råd til sex og den første gang! 

Quiz om sex, seksualitet og krop

Kender du til myterne?

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat