Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Sex

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

bare rolig det lyder altid skræmmende med sex men ærligt talt er første gang den værste og jeg kan se du er 14 ingen grund til at skynde sig jeg kan høre at du lyder bekymret men det skal du ikke være.

  • petra, Pige, 16 år

Jeg synes det er en god ide at starte i det små, fx finger/hj. Det er mere trygt for man kan ikke blive gravid og det er et godt sted at starte for man lærer den andens krop og sin egen lidt at kende. Man kan sagtens nøjes med fingrene de første gange. Så kan du også styre hans hånd og være sikker på at få det dejligt. Det haster ikke med at gå over til samleje. Det er bare min anbefaling.

  • XY, Pige, 15 år

Hej Pige.
Jeg kan godt forstå din tanke gang, jeg tænker der er mange der har haft eller har det som du også har det – både piger og drenge!
Sex er noget man skal føle sig klar til, og man er ikke i tvivl når man er helt klar:)
Sex kan være en dejlig oplevelse, men det kan også være træls, og derfor skal du sikre dig at du er klar og selv har lysten til det!
Selvom at ens venner er klar til at have sex, betyder det ikke at man selv er eller skal være klar. Vi er alle forskellige, og klar til det på forskellige tidspunkter.
Men det er virklig også vigtigt at du finder den rette person til at gøre det med, og stoler på personen.
Hvis man ikke stoler nok på den person man vil gøre det med, kan det blive en rigtig træls oplevelse.
Stress ikke over det, det kommer når det kommer. Trust me!

Håber du kan bruge det, held og lykke!

  • Anonym, Pige, 15 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Har du spørgsmål til sex eller den første gang?

Den første gang kan for nogen være en stor ting. Og mange har allerede en forestilling om, hvordan det bliver. Derfor kan nogle opleve at blive nervøse, fordi de gerne vil have en god oplevelse. Men det betyder også, at det kan blive svært at slappe helt af. Nervøsiteten kan fx gøre det svære for drenge at få en stiv pik, og for pigerne at blive våde. Det bedste råd er derfor at tage det helt stille og roligt, og tale sammen om det. 

Det er helt almindeligt at blive nervøs eller usikker omkring sin første gang. Måske du er usikker på, om du kan finde ud af det? Om du vil kunne lide det? Hvornår du er klar? Eller om du ser ”rigtig” ud? 

Der findes ikke nogen rigtig eller forkert måde at se ud på. Kroppe og kønsdele ser forskellige ud. Læs mere her, og få flere gode råd til sex og den første gang! 

Quiz om sex, seksualitet og krop

Kender du til myterne?

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat