Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Er det normalt?

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

Hvis dine venner ikke er helt modne nok til at snakke med dig om kroppen og pubertet, hvad så med at spørge dine forældre eller en anden mere moden person som du stoler på? Måske en bror, hvis du har?

Jeg håber du finder ud af det!
Ha’ en god dag.

Mvh

  • Hjælperen, Pige, 15 år

Forstår dig virklig godt. Jeg kom også tidlig i pupertet. Jeg tog mod til mig og spurte en af mine veninder. Jeg havde på fornemmeren hun måske også var i pupetet. Det var hun heldigvis. Vi snakker om menstuation og om hår forneden og om at gnide sig selv i revnen. Det er dejligt at ha nogen og snakke med om det. Jeg gider ikke snakke med min mor om det. Prøv bare og find en og snak med.

  • annonym, Pige, 12 år

Tror bare du skal vente, det kommer også for de andre om et år eller to.

  • Anonym

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Har du spørgsmål til sex eller den første gang?

Den første gang kan for nogen være en stor ting. Og mange har allerede en forestilling om, hvordan det bliver. Derfor kan nogle opleve at blive nervøse, fordi de gerne vil have en god oplevelse. Men det betyder også, at det kan blive svært at slappe helt af. Nervøsiteten kan fx gøre det svære for drenge at få en stiv pik, og for pigerne at blive våde. Det bedste råd er derfor at tage det helt stille og roligt, og tale sammen om det. 

Det er helt almindeligt at blive nervøs eller usikker omkring sin første gang. Måske du er usikker på, om du kan finde ud af det? Om du vil kunne lide det? Hvornår du er klar? Eller om du ser ”rigtig” ud? 

Der findes ikke nogen rigtig eller forkert måde at se ud på. Kroppe og kønsdele ser forskellige ud. Læs mere her, og få flere gode råd til sex og den første gang! 

Quiz om sex, seksualitet og krop

Kender du til myterne?

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat