Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Tænder på yngre piger

R det normalt at jeg

som 15 åring (9. klasse) dreng

tænder på piger der går i 7-8 klasse

(også 9. og ældre)?

Dreng, 15 år
Svar fra andre

Børn

Det er ikke klamt det er kun 2 klasser under dig så tag det roligt og prøv at få dem til at lægge mærke til dig. Har selv et chrush på en dreng der går i 7 kl. Men det er helt normalt. Håber mit svar kunne hjælpe.

  • Anonym pige 13 år, Pige, 13 år

Måske virker det mærkeligt i dit eller andres hoveder lige nu, at der er en aldersforskel på 2 år. Sådan var det ihvertfald, da jeg var på din alder. Men når man så lige går 2-3 år ud i fremtiden, så er det pludselig mere normalt. Jeg mødte min kæreste i 1.g og jeg var “kun” 15 år gammel. Han gik i 3.g og var 18 år. Da vi begyndte at se til hinanden var jeg blevet 16 og han var blevet 19. Hans venner synes i starten, at det var lidt mærkeligt, men her 2 år efter ser de ikke skævt til det og har opdaget hvor moden man kan være på trods af aldersforskel

  • ., Pige, 19 år

Altså det er ret normalt det lyder som meget i forhold til klassetrin
Men du skal tænke på de er kun 1-2 år yngre som er en meget normal aldersforskel

  • Anonym, Pige, 13 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Har du spørgsmål til sex eller den første gang?

Den første gang kan for nogen være en stor ting. Og mange har allerede en forestilling om, hvordan det bliver. Derfor kan nogle opleve at blive nervøse, fordi de gerne vil have en god oplevelse. Men det betyder også, at det kan blive svært at slappe helt af. Nervøsiteten kan fx gøre det svære for drenge at få en stiv pik, og for pigerne at blive våde. Det bedste råd er derfor at tage det helt stille og roligt, og tale sammen om det. 

Det er helt almindeligt at blive nervøs eller usikker omkring sin første gang. Måske du er usikker på, om du kan finde ud af det? Om du vil kunne lide det? Hvornår du er klar? Eller om du ser ”rigtig” ud? 

Der findes ikke nogen rigtig eller forkert måde at se ud på. Kroppe og kønsdele ser forskellige ud. Læs mere her, og få flere gode råd til sex og den første gang! 

Quiz om sex, seksualitet og krop

Kender du til myterne?

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat