Brev

Sugemærke

Hej,
Jeg har fået et sugemærke af min kæreste i dag, men der er snart gået 5 timer og det er stadig rødt og liger en hudafskrabning.

Er det normalt?

Kh en desperat pige på 15

Pige, 15 år
Svar fra andre

Børn

Jep, det er helt normalt! Der kan nogle gange gå flere uger før det er helt væk! Det kommer selvfølgelig an på, hvor voldsomt det er. Jeg plejer at snuppe en rullekrave på, og til folk som spørger – siger jeg enten noget for sjov eller “det er hvad der kan ske…;)”

  • Lea, Pige, 18 år

Sådan er sugemærker – desværre, i nogle situationer – der kan godt gå lidt tid (en uges tid ca.), før det begynder at forsvinde.
I forhold til, hvad folk vil sige om det – så tag dig ikke af folk, som vil provokere dig med det. Tag en dyp indånding og lav selv sjov med det.

  • Anonym, Dreng, 17 år

Du må tage konsekvenserne af at tage et sugemærke. Grin af det hvis der bliver gjort nar med det.
Men prøv at google det først, så får du nok et svar meget hurtigere end alle de svar her på brevkassen 😀

  • kysmys123, Dreng, 16 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Har du spørgsmål til sex eller den første gang?

Den første gang kan for nogen være en stor ting. Og mange har allerede en forestilling om, hvordan det bliver. Derfor kan nogle opleve at blive nervøse, fordi de gerne vil have en god oplevelse. Men det betyder også, at det kan blive svært at slappe helt af. Nervøsiteten kan fx gøre det svære for drenge at få en stiv pik, og for pigerne at blive våde. Det bedste råd er derfor at tage det helt stille og roligt, og tale sammen om det. 

Det er helt almindeligt at blive nervøs eller usikker omkring sin første gang. Måske du er usikker på, om du kan finde ud af det? Om du vil kunne lide det? Hvornår du er klar? Eller om du ser ”rigtig” ud? 

Der findes ikke nogen rigtig eller forkert måde at se ud på. Kroppe og kønsdele ser forskellige ud. Læs mere her, og få flere gode råd til sex og den første gang! 

Quiz om sex, seksualitet og krop

Kender du til myterne?

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat