Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Stresset i forhold til sex

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

Hej, det er helt normalt at være “stresset” over sin første gang, men jeg mistede først min mødom som 18-årig, fordi jeg bare ventede til det føltes rigtig og fandt en at gøre det med, hvor jeg havde lyst. Havde selvfølgelig lyster som 15-årig, men man skal bare ikke stresse for at stresse. Du skal nok nå det hele! Det betyder ikke noget om man er 15, 17 eller 20, sålænge det føles rigtig!

  • Magnus, Dreng, 20 år

Du skal ikke føle dig presset, husk det er din krop. Du skal være 100% selv klar. Selvom der er mange i din omgangskreds der er klar, betyder det ikke at du skal haste og kaste dig ud i noget du ikkehar lyst til. Derfor er det vigtigt at mærke ekstra godt efter i din egen krop, så du ikke ender med en beslutning, som du senere kommer til at fortryde

  • Anonym, Pige, 17 år

Husk ikke at sammenligne dig med andre. Kun du skal leve dit liv. Personligt venter jeg til ægteskab, fordi jeg er kristen. Så det kommer helt an på individet, hvorfor jeg synes, du bør kigge ind i dig selv og overveje, hvem du er, og hvad du har mest lyst til.
Håber, det hjælper bare lidt:)

  • Kristen pige, Pige, 14 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Har du spørgsmål til sex eller den første gang?

Den første gang kan for nogen være en stor ting. Og mange har allerede en forestilling om, hvordan det bliver. Derfor kan nogle opleve at blive nervøse, fordi de gerne vil have en god oplevelse. Men det betyder også, at det kan blive svært at slappe helt af. Nervøsiteten kan fx gøre det svære for drenge at få en stiv pik, og for pigerne at blive våde. Det bedste råd er derfor at tage det helt stille og roligt, og tale sammen om det. 

Det er helt almindeligt at blive nervøs eller usikker omkring sin første gang. Måske du er usikker på, om du kan finde ud af det? Om du vil kunne lide det? Hvornår du er klar? Eller om du ser ”rigtig” ud? 

Der findes ikke nogen rigtig eller forkert måde at se ud på. Kroppe og kønsdele ser forskellige ud. Læs mere her, og få flere gode råd til sex og den første gang! 

Quiz om sex, seksualitet og krop

Kender du til myterne?

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat