Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Fortælle forældre om sex

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

Jeg har selv lige haft min første gang men det var med en pige og det havde jeg slet ikke mod til at fortælle mine forældre. Det ville bare give en masse komplikationer og kræve alt for mange forklaringer. Så det holder jeg for mig selv. Men jeg synes du er utrolig sej at du har fortalt dine forældre at du har haft sex. Det beundrer jeg dig for og ville gerne selv have mod til det, men der er jeg for meget en kylling. Men respekt!

  • pigen T, Pige, 14 år

Hejsa

Jeg sys det er super sejt gjort.

Der er rigtig mange unge mennesker der slet ikke kan snakke med sine forældre om den slags.

Det er er en kæmpe fordel at du har fortalt dine forældre det, for så kan du i fremtiden spørge dem til råds. selv om det måske lyder skørt og du slet ikke vil vide hvad mor og far render og laver. så har du et langt liv foran dig med massere af skøre udfordinger som du aldrig nogensinden kunne drømme dig til. så det rigtig godt at have let ved at snakke med sine forældre om alt. lige fra Sex, penge, skole, venner, føelser og alt andet mellem himmel og jord.

P.S. snakkede også med mine forældre om det da jeg var på din alder.

håber mit svar gør dig mere rolig og du ikke føler dig mærkelig for det bare noget værre vrøvl.

  • Philip, Dreng, 21 år

Min mor fik det ufrivilligt at vide og det var monsterpinligt men førte da en enkelt god ting med sig. Jeg var 100 på at min mor var på arbejde længe endnu så jeg hyggede med en dreng på mit værelse. Jeg var jo sikker på vi var alene i huset så jeg gav den gas med hyl og skrig. Bagefter viste det sig at min mor var kommet meget tidligere hjem og hun lignede en tordensky da jeg kom ud fra mit værelse og pænt måtte præsentere drengen. Har aldrig været så pinlig! Om drengen synes det var sjovt? Nej det tror jeg ikke! Det gode var så at min mor tog mig med til lægen et par dage efter og fik p-piller til mig. Det er jeg jo megaglad for nu, men ville nu godt have undværet at vi blev opdaget på den måde! Men flot at du har har fortalt dine forældre det!

  • Anonym, Pige, 15 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Har du spørgsmål til sex eller den første gang?

Den første gang kan for nogen være en stor ting. Og mange har allerede en forestilling om, hvordan det bliver. Derfor kan nogle opleve at blive nervøse, fordi de gerne vil have en god oplevelse. Men det betyder også, at det kan blive svært at slappe helt af. Nervøsiteten kan fx gøre det svære for drenge at få en stiv pik, og for pigerne at blive våde. Det bedste råd er derfor at tage det helt stille og roligt, og tale sammen om det. 

Det er helt almindeligt at blive nervøs eller usikker omkring sin første gang. Måske du er usikker på, om du kan finde ud af det? Om du vil kunne lide det? Hvornår du er klar? Eller om du ser ”rigtig” ud? 

Der findes ikke nogen rigtig eller forkert måde at se ud på. Kroppe og kønsdele ser forskellige ud. Læs mere her, og få flere gode råd til sex og den første gang! 

Quiz om sex, seksualitet og krop

Kender du til myterne?

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat