Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Sexuelitit

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

Hej
Hey du, jeg synes du skal tage et skridt af gangen. Du er kun 11 år, og du skal slet ikke ha fundet ud af noget om din seksualitet. I virkeligheden SKAL man slet ikke nogensinde finde ud af den, det er ikke et krav. Kan godt forstå det ville være rart hvis du selv vidste hvad du er til, så behøver du ijo kke at have mere forviring omkring det. Men se tiden an og så vil du en dag finde ud af hvad du er til. Du er usikker og det er forståeligt, men du behøver slet ikke at vide noget med sikkerhed. Hvis du en dag 100% kan mærke du er bisexuel eller lesbisk, så kan du først lige selv slå det fast du er det, før du begynder at fortælle andre om det. Så kan du derefter begynde at tænke på hvordan du skal fortælle det. Husk: se tiden an og så finder du ud af hvad du er til (det kan tage mange år for nogle) og husk kun at tænke på en ting af gangen så du ikke bliver stresset og ked af der er så meget du tvivler på

  • Anonym, Pige, 16 år

Jeg tænkte også selv meget over det da jeg var yngre. Men det er der ingen grund til. En dag forelsker du dig. Og vupti så tror du at du kender din seksualitet. Men kan også være at den næste du forelsket dig i er af et andet køn end den første. Min mor fandt først id af at hun var lesbisk efter 11 år i ægteskab med min far. Først der måtte hun finde ud af hvad alt betød og at hun faktisk var til piger.
Seksualitet er boet man finder ud af jo længere man kommer i livet og i hvert fald ikke noget man får svar på ved at tage en test på google. Det er dine følelser inden i der kender svaret. Nok ikke endnu. Men en dag ved du havd der føles rigtigt. Eller også vil du altid være i tvivl. Og sådan er det og det er okay

  • Hjælperen, Pige, 17 år

Hej du er kun 11 bliv ældre og find ud af det

  • den smukke, Dreng, 16 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Har du spørgsmål til sex eller den første gang?

Den første gang kan for nogen være en stor ting. Og mange har allerede en forestilling om, hvordan det bliver. Derfor kan nogle opleve at blive nervøse, fordi de gerne vil have en god oplevelse. Men det betyder også, at det kan blive svært at slappe helt af. Nervøsiteten kan fx gøre det svære for drenge at få en stiv pik, og for pigerne at blive våde. Det bedste råd er derfor at tage det helt stille og roligt, og tale sammen om det. 

Det er helt almindeligt at blive nervøs eller usikker omkring sin første gang. Måske du er usikker på, om du kan finde ud af det? Om du vil kunne lide det? Hvornår du er klar? Eller om du ser ”rigtig” ud? 

Der findes ikke nogen rigtig eller forkert måde at se ud på. Kroppe og kønsdele ser forskellige ud. Læs mere her, og få flere gode råd til sex og den første gang! 

Quiz om sex, seksualitet og krop

Kender du til myterne?

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat