Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Sex i lys eller mørke?

Er blevet nysgerrig på om folk

enlig foretrækker sex med

lyset slukket eller i fuld belysning?

Jeg har selv kun prøvet sex i mørke

men så har jeg en veninde der fortæller

kun kun har haft sex i fuld belysning.

Hvad er mest almindeligt?

Er der mon forskel på drenge og piger

hvad de foretrækker?

Pige, 15 år
Svar fra andre

Børn

Hej søde pige….
Der er altid forskel på hvad man fortrækker. Det er helt normalt at have lyst til forskellige ting og man skal huske kun at gøre det man selv har lyst til. Jeg har aldrig haft sex …. men det kan være nogen synes det er mest rart at kunne se sin partner ind i øjnene… nogen synes det er mest frækt at have lyset slukket… det er vildt forskelligt men der er ikke noget som er mere normalt end andet… man gør hvad man føler for … og det du føler for skal du bare gøre 🙂 man kan udforske det som så meget andet og skiftes til at gøre de forskellige ting…

  • sara som hjælper og er her for en, Pige, 14 år

Tror det kommer an på hvor godt man kender personen, jeg ville ihverfald hvis jeg havde en kæreste eller sød bolleven helst kigge dem i øjnene. Men var der bare sådan noget one night stands vil jeg helst i mørke fordi det er mindre akavet og nemmere at nyde hans tissemand i mørke.

  • Anonym, Pige, 14 år

Min mand og jeg (er 22 år og mor til en datter på 1 år), har sex I både lys og mørke. Der er ingen regel for hvad der er mest rigtigt, hvad du kan lide, kan din veninde måske ikke lide. Jeg kan for eksempel, godt lide at min mand er blid og kærlig, hvor jeg har en veninde, som kun vil have det hårdt, og at han viser dominans over hende. Sådan er det også med lys og mørke.

Fordelen ved lys, er at man kan se hinanden, det frækt, og kan tænde en endnu mere. Hvor det at gøre det i mørke, for nogen er bedre fordi, når det er mørkt, så forbinder vi det af natur med at vi skal sove. Det betyder tryghed, og tryghed betyder man slapper mere af, derfor kan det også give bedre sex. Sådan kan det også være lys. Gør hvad der passer til jer, men tal også med din veninde om hvad i kan lide, giv hinanden ideer. Vores sexliv er kun blevet bedre, ved at have lyttet til veninder. Ligesom jeg også selv er kommet med råd.

Håber svaret kan bruges søde.

  • A, Pige, 22 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Har du spørgsmål til sex eller den første gang?

Den første gang kan for nogen være en stor ting. Og mange har allerede en forestilling om, hvordan det bliver. Derfor kan nogle opleve at blive nervøse, fordi de gerne vil have en god oplevelse. Men det betyder også, at det kan blive svært at slappe helt af. Nervøsiteten kan fx gøre det svære for drenge at få en stiv pik, og for pigerne at blive våde. Det bedste råd er derfor at tage det helt stille og roligt, og tale sammen om det. 

Det er helt almindeligt at blive nervøs eller usikker omkring sin første gang. Måske du er usikker på, om du kan finde ud af det? Om du vil kunne lide det? Hvornår du er klar? Eller om du ser ”rigtig” ud? 

Der findes ikke nogen rigtig eller forkert måde at se ud på. Kroppe og kønsdele ser forskellige ud. Læs mere her, og få flere gode råd til sex og den første gang! 

Quiz om sex, seksualitet og krop

Kender du til myterne?

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat