Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Sex for første gang

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

Jeg vil tale med ham om det. Står nogenlunde i den samme situation lige nu. Så forstår dig godt og ja jeg tør heller ik at side det. Det svært at starte samtalen men der jeg gjorde det altså snakkede med ham så aftalte vi hvordan vi skulle passe på os selv og om vi begge var klar så det blev gjordt ordentligt selvfølgelig❤️håber det hjalp lidt

  • Mina, Pige, 12 år

Jeg har sagt det herinde før, og siger det med stor glæde gerne igen.

Sex er vidunderligt, og det mest dyrebare du kan give væk af dig selv. En ting er lysten, det fantastisk når man har lyst, for det gør sex bedre, men…

Noget andet er fornuften.
Prøv at tænk: “Har jeg lyst til at huske ham resten af mit liv?”.

Er han den rigtige? For os piger er det ikke bare sex, vi giver vores krop og sjæl væk. Du vil huske det til du dør. Så er du sikker på du klar til det?

Du er kun 13 år, og jeg synes ærligt talt, i skal vente nogle år, til du mindst 15. Jeg fik selv sex på din alder, og det var himmelsk hver eneste gang. Det føltes rigtigt, og jeg havde ingen tanker om, at jeg den dag i dag, fortryder det så inderligt.

Jeg havde ingen der gav mig de råd, som du får af mig nu. Jeg synes du skal vente, og i stedet bruge tiden på at opbygge et solidt forhold, der kan vare måske hele livet. Hvis I arbejder på det. Så vil han ikke kun blive din første gang, men manden i dit liv, og ham du får masser af sex med.

Sex er bedst, når det sker af kærlighed, og ikke af lyst. Selvfølgelig skal lysten også være der. Men det slet ikke det sammen, hvis man ikke også elsker personen.

Husk beskyttelse så du ikke bliver gravid, og ellers alt held og lykke søde. Han lyder som en god fyr, og elsker han dig, vil han også vente på dig. ❤️

  • A, Pige, 21 år

For det første har jeg lidt svært ved at forstå at du er ude til halv tre. Det ville mine forældre i alt fald aldrig ha tilladt da jeg var 13 så det forstår jeg ikke! For det andet tænker jeg ikke det behøver at dreje sig om sex/ingen sex. Man kan sagtens tage det hele i små step så det følger med at man langsomt blir klar. I er jo igang med at kysse og det næste step kan så være at tage på hinanden uden på tøjet, føle hinanden. Så senere kan man måske liste en hånd ned i bukserne, du kan give hj og selv få finger. Det kan man sagtens nøjes med nogen gange og bukserne kan måske trækkes ned så i kan se hinanden. Det kan man godt nøjes med til man måske blir lidt ældre. Når i så er klar, ja så kan du måske få pikken op (husk beskyttelse) eller i kan prøve oral. Men tag det i små step, der er ikke noget der haster.

  • anonym, Pige, 16 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Har du spørgsmål til sex eller den første gang?

Den første gang kan for nogen være en stor ting. Og mange har allerede en forestilling om, hvordan det bliver. Derfor kan nogle opleve at blive nervøse, fordi de gerne vil have en god oplevelse. Men det betyder også, at det kan blive svært at slappe helt af. Nervøsiteten kan fx gøre det svære for drenge at få en stiv pik, og for pigerne at blive våde. Det bedste råd er derfor at tage det helt stille og roligt, og tale sammen om det. 

Det er helt almindeligt at blive nervøs eller usikker omkring sin første gang. Måske du er usikker på, om du kan finde ud af det? Om du vil kunne lide det? Hvornår du er klar? Eller om du ser ”rigtig” ud? 

Der findes ikke nogen rigtig eller forkert måde at se ud på. Kroppe og kønsdele ser forskellige ud. Læs mere her, og få flere gode råd til sex og den første gang! 

Quiz om sex, seksualitet og krop

Kender du til myterne?

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat