Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Sex

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

Jeg mistede min mødom som 14 årig og det er absolut ikke noget jeg fortryder fordi min partner var jeg tryg ved og jeg havde undersøgt og vidste en del om prævention, sikkerhed osv. jeg råder ingen til at have sex uden nogen viden fordi det kan gå galt

Og du skal absolut heller ikke have sex bare fordi de andre har eller snakker om det!
Sådan en ting skal ikke forhastes!! Det skal gøres på en god måde

Mange mennesker mister først deres mødom når de er 18+ hvilket er helt normalt

Bare rolig din tid til det skal nok komme når det er bedst

  • Julie, Pige, 16 år

Hej
Så i Danmark er det vist gennemsnitligt 15 år, hvor folk har sex for første gang. Så at være en dreng på 13, uden at have haft ser, er der slet ikke noget pres, men hvis man kommer til den situation, hvor man er fx. Alene hjemme med en pige skal man virkelig mærke efter i maven og tænke sig om ( især når man kun er 13).
Og så et tip fra mig. Prøv at lade være med at date en fra din egen klasse, der er meget sladder omkring en, man hører jokes fra alle nærmest konstant og de bliver ved lang tid efter. Jeg taler af personlig erfaring her, men det kan også godt være at Min klasse er elendig. Men prøv at find en udenfor skolen. Det er meget nemmere sagt en gjort, men man har ikke kun 4 at vælge imellem.
Nå, men held og lykke med det
Mvh dreng 15 år

  • Anonym, Dreng, 15 år

Hej.
Er selv en pige på 13 som også tænker på sex. Jeg tror simpelthen bare at det er en del af det at komme i puberteten. Der sker så mange nye ting og indtryk.
Mit bedste råd til dig er at du IKKE skal have sex bare for at have sex. Det skal være fordi du har fundet en du er tryg ved at gøre det med og du føler dig klar.
Kh Mig

  • E, Pige, 13 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Har du spørgsmål til sex eller den første gang?

Den første gang kan for nogen være en stor ting. Og mange har allerede en forestilling om, hvordan det bliver. Derfor kan nogle opleve at blive nervøse, fordi de gerne vil have en god oplevelse. Men det betyder også, at det kan blive svært at slappe helt af. Nervøsiteten kan fx gøre det svære for drenge at få en stiv pik, og for pigerne at blive våde. Det bedste råd er derfor at tage det helt stille og roligt, og tale sammen om det. 

Det er helt almindeligt at blive nervøs eller usikker omkring sin første gang. Måske du er usikker på, om du kan finde ud af det? Om du vil kunne lide det? Hvornår du er klar? Eller om du ser ”rigtig” ud? 

Der findes ikke nogen rigtig eller forkert måde at se ud på. Kroppe og kønsdele ser forskellige ud. Læs mere her, og få flere gode råd til sex og den første gang! 

Quiz om sex, seksualitet og krop

Kender du til myterne?

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat