Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Sex

Er jeg for ung til at have sex?

Og hvordan spørg man personen

om det vil have det sammen med en?

Dreng, 13 år
Svar fra andre

Børn

Der findes vel ikke noget endeligt svar på, hvornår man er klar til at have sex. Man er klar når man er klar. Så er det også vigtigt, at ens første gang bliver med én, man er tryg ved og stoler på. Jeg var selv 16, da jeg havde min første gang.

Det, pigen på 17 henviser til, er det, man kalder den seksuelle lavalder. Den er ganske rigtigt 15 år. Det betyder f.eks., at en 19-årig ikke må have sex med en 13-årig. Loven er lavet for at beskytte dem under 15. Men hvis to på 13 eller 14 sammen beslutter sig for, at de gerne vil have sex og de begge føler sig klar til det, så må de gerne det.

Jeg kender nogen, der har haft sex som 13-årige, men jeg kender også nogen, der var 20, da de havde deres første gang. Hvis du føler dig klar, så er du klar, men du skal ikke forhaste dig med det. Vent, til du finder en sød pige at gøre det med. Hun skal selvfølgelig også have lyst til at have sex med dig. Det skal nok komme, bare rolig.

  • Anders, Dreng, 22 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Har du spørgsmål til sex eller den første gang?

Den første gang kan for nogen være en stor ting. Og mange har allerede en forestilling om, hvordan det bliver. Derfor kan nogle opleve at blive nervøse, fordi de gerne vil have en god oplevelse. Men det betyder også, at det kan blive svært at slappe helt af. Nervøsiteten kan fx gøre det svære for drenge at få en stiv pik, og for pigerne at blive våde. Det bedste råd er derfor at tage det helt stille og roligt, og tale sammen om det. 

Det er helt almindeligt at blive nervøs eller usikker omkring sin første gang. Måske du er usikker på, om du kan finde ud af det? Om du vil kunne lide det? Hvornår du er klar? Eller om du ser ”rigtig” ud? 

Der findes ikke nogen rigtig eller forkert måde at se ud på. Kroppe og kønsdele ser forskellige ud. Læs mere her, og få flere gode råd til sex og den første gang! 

Quiz om sex, seksualitet og krop

Kender du til myterne?

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat