Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Sex?

Hey, jeg er en 14 årig pige.

Hvornår vil i mene

at man er gammel nok til at have sex?

Jeg kan mærke at jeg ligeså stille for mere og mere lyst.

Men jeg er bange for

om det kan ødelægge forhold til nogle

hvis det er dårlig sex 😔

Hilsen den forvirret pige.

Pige, 14 år
Svar fra andre

Børn

Det skal nok gå ! Rolig!

  • Sally, Pige, 14 år

Det er helt almindeligt at få lyst til sex som 14-årig. Nu ved jeg ikke om du har en kæreste eller du bare tænker på at gøre det med en ven (eller veninde). Men de første gange kan godt blive lidt awkward for man skal jo først finde ud af det hele. Det skal du ikke være bange for, alting skal jo læres og det er ikke sikkert du kommer lige med det samme. Mit råd til dig vil være ikke at gå for hurtigt frem. du behøver bestemt ikke starte lige på og hårdt med samleje. Tag dig god tid med din partner og de første gange er det super bare at ligge med bukserne nede og lære hinandens private dele at kende med fingrene, det gjorde jeg selv. Du lærer dig selv at kende, du lærer din partners pik at kende (hvis det er en dreng) og han lærer din skede at kende. Så kan man altid senere gå over til samleje. Husk du er mindreårig så din partner må ikke være for gammel.

  • Hende der gir råd, Pige, 16 år

Alle er nok lidt bekymrede med den der ser ting. “Er jeg god nok” “ser jeg godt nok ud” “kan jeg gemmenføre det” osv. Det man skal huske på er at din partner (99 procent) føler præcis det samme som dig. Det kan jeg sige som dreng, og jeg ved at mine venner er af præcis samme mening. Du begynder også at komme mere til fester og lignende hvor der sker ting og sager😉. Men måske undgå at have set med en du går i klasse med, jeg taler af erfaring det er akavet bagefter

  • '-', Dreng, 17 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Har du spørgsmål til sex eller den første gang?

Den første gang kan for nogen være en stor ting. Og mange har allerede en forestilling om, hvordan det bliver. Derfor kan nogle opleve at blive nervøse, fordi de gerne vil have en god oplevelse. Men det betyder også, at det kan blive svært at slappe helt af. Nervøsiteten kan fx gøre det svære for drenge at få en stiv pik, og for pigerne at blive våde. Det bedste råd er derfor at tage det helt stille og roligt, og tale sammen om det. 

Det er helt almindeligt at blive nervøs eller usikker omkring sin første gang. Måske du er usikker på, om du kan finde ud af det? Om du vil kunne lide det? Hvornår du er klar? Eller om du ser ”rigtig” ud? 

Der findes ikke nogen rigtig eller forkert måde at se ud på. Kroppe og kønsdele ser forskellige ud. Læs mere her, og få flere gode råd til sex og den første gang! 

Quiz om sex, seksualitet og krop

Kender du til myterne?

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat