Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Sex

Hej.

Jeg er en pige som er meget moden i min alder,

og derfor ung.

Men jeg tænker meget over sex,

altså om jeg burde prøve det.

En rigtig flink dreng venter på at jeg er klar

men ved ikke om jeg er klar.

Hvordan ved jeg det?

Pige, 12 år
Svar fra andre

Børn

Hej med dig. Nu er jeg en dreng og er 12 år. Jeg har selv prøvet at have sex for første gang med min kæreste og hun er også 12 år. Jeg synes godt du kan have sex hvis du har lyst. Men husk at drengen også skal have lyst også.

  • Oscar, Dreng, 12 år

Hej søde,
Hvor det sejt du spørg.
Jeg er selv 22 år, gift og har en datter på 1 år. Jeg har derfor også en del erfaring med sex. I din alder er det naturligt at være nysgerrig, det var jeg også selv. Var på din alder da jeg fik sex første gang. I dag fortryder jeg det.

Jeg troede jeg var klar, men det var jeg ikke. Sex er en vidunderlig ting, men som pige er det absolut det mest dyrebar af dig selv, som du kan give væk.

Drenge og piger det forskelligt på sex.
For mange drenge handlet det om at få en pige med i sengen, og blive tilfredsstillet. Mens det for piger er noget romantisk, din første gang vil du kunne huske resten af livet. Det bør være med en kæreste, en du elsker højt, og ikke en sød dreng der venter på dig. For det lyder mere som sex for at have sex.

Mit bedste råd er at du venter til du er mindst 15 år, og til du har en dejlig kæreste. Om måske 10 år, kan det være du vil sætte pris på at have ventet.

Alt det bedste til dig ❤️

  • A, Pige, 22 år

Selv om du er meget moden i din alder ville jeg mene det er for tidligt

Når man er så ung tænker man ikke over konsekvenserne af fx måske at fortyde at man ikke ventet, over man måske gjorde det første gange med den forkerte eller at når man bliver ældre at det måske var for tidligt

Selvfølgelig er det op til en selv men husk du skal føle dig klar og ikk presset til det

Du ved 100% selv når det er tiden er inde til at det skal være nu

  • Ano, Dreng, 17 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Har du spørgsmål til sex eller den første gang?

Den første gang kan for nogen være en stor ting. Og mange har allerede en forestilling om, hvordan det bliver. Derfor kan nogle opleve at blive nervøse, fordi de gerne vil have en god oplevelse. Men det betyder også, at det kan blive svært at slappe helt af. Nervøsiteten kan fx gøre det svære for drenge at få en stiv pik, og for pigerne at blive våde. Det bedste råd er derfor at tage det helt stille og roligt, og tale sammen om det. 

Det er helt almindeligt at blive nervøs eller usikker omkring sin første gang. Måske du er usikker på, om du kan finde ud af det? Om du vil kunne lide det? Hvornår du er klar? Eller om du ser ”rigtig” ud? 

Der findes ikke nogen rigtig eller forkert måde at se ud på. Kroppe og kønsdele ser forskellige ud. Læs mere her, og få flere gode råd til sex og den første gang! 

Quiz om sex, seksualitet og krop

Kender du til myterne?

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat