Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Sex

Hej alle andre unge.

Jeg er en pige på 14,

jeg ved ikke helt om jeg er klar til at have sex,

jeg har den sødeste af den sødeste kæreste.

Hvordan finder jeg ud af om jeg er helt klar?

Pige, 14 år
Svar fra andre

Børn

hej pige på 14
jeg synes du skal vent indtil du føler dig klar til sex og jeg er tror han vil forstå og hvis han ikke gøre han ikke der være.
jeg havde selv sex selvom jeg ikke var klar til det og i dag fortryde jeg det helt vidt meget og vil ønsker jeg kunne lave det om men det kan jeg ikke,
jeg vil ikke sige at der noget man kan gøre for at blive klar til sex men gå og tænker over det om det er det du vil og om han er den rigtig

  • Pige 15 år, Pige, 16 år

Uha ja, det store “er jeg klar”-spørgsmål kan godt fylde en del. Jeg tror ikke, man ved, om man er helt klar, før man står i situationen.
Jeg var sammen med en fyr, og jeg gik egentlig og troede, at jeg var klar på sex. Vi havde allerede pillet lidt ved hinanden, så jeg tænkte ikke, det ville skade at tage næste skridt. Nu kan jeg – heldigvis – sige, at vores “forhold” gik i stykker inden det skete.
Så gik der ellers lidt over et halvt år, og så fik jeg en kæreste. Vi havde flirtet en del sammen i et par måneder og sovet sammen en del gange og da også pillet lidt. Og jeg var helt sikker på, at nu var jeg bare klar på sex. En aften spurgte han, om vi skulle gøre det, og jeg gik fuldstændig i baglås. Så vi gjorde det ikke, og han var da lidt skuffet, men han respekterede det. Under en måned efter snakkede vi om det igen, og den her gang kunne jeg mærke, at jeg slappede mere af i kroppen og ikke havde den samme “blokade” som før. Og så vidste jeg, at jeg var klar på at have sex.

  • Pige, Pige, 18 år

Jeg tror – desværre – ikke der findes et endegyldigt svar på, hvornår man føler sig klar til sex, fordi det er så forskelligt fra person til person. Men det handler om, at man mærker efter med sig selv om man har lyst og føler sig klar.
Jeg var selv 19, da jeg havde sex første gang. Jeg var måske nok klar allerede da jeg var 17-18 år, men fyren jeg havde lyst til at gøre det med, dukkede først op i mit liv der.
Du og din kæreste er unge, så I har tiden for jer. Når I begge to er klar til det, skal det nok komme af sig selv.

  • Cecilie, Pige, 21 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Har du spørgsmål til sex eller den første gang?

Den første gang kan for nogen være en stor ting. Og mange har allerede en forestilling om, hvordan det bliver. Derfor kan nogle opleve at blive nervøse, fordi de gerne vil have en god oplevelse. Men det betyder også, at det kan blive svært at slappe helt af. Nervøsiteten kan fx gøre det svære for drenge at få en stiv pik, og for pigerne at blive våde. Det bedste råd er derfor at tage det helt stille og roligt, og tale sammen om det. 

Det er helt almindeligt at blive nervøs eller usikker omkring sin første gang. Måske du er usikker på, om du kan finde ud af det? Om du vil kunne lide det? Hvornår du er klar? Eller om du ser ”rigtig” ud? 

Der findes ikke nogen rigtig eller forkert måde at se ud på. Kroppe og kønsdele ser forskellige ud. Læs mere her, og få flere gode råd til sex og den første gang! 

Quiz om sex, seksualitet og krop

Kender du til myterne?

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat