Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Sex

Jeg ved ik hvordan man er klar til sin første gang

jeg er 13 snart 14

men alle i min klase har haft sex

men ik mig

og ved ik hvordan man er klar

Pige, 13 år
Svar fra andre

Børn

Jeg syns bare du skal ta den med ro og hele tiden mærke efter hvor klar du er og hvad du er klar til. Tror det er en misforståelse det der med at man skal det hele med det samme. Det behøver man overhodet ikke, og det er vigtigt at man fortæller drengen det (eller pigen hvis det er ). Jeg startede selv med kys og kram med alt tøjet på, det kan man altså godt klare sig længe med. Så havde vi en tid hvor jeg havde bar overkrop og hvor han lærte mine bryster og kende. Så var der en periode hvor vi havde hånden nede i hinandens bukser og tilfredstillede hinanden med fingerne. Så havde vi en tid hvor vi var nøgne sammen og undersøgte hinanden foran og bagtil men stadig kun brugte fingerne. Og så endelig kom første samleje. Men der var gået flere måneder siden vi startede. Oral er vi slet ikke kommet til endnu. så jeg vil enlig bare råde dig til små bitte skridt af gangen efterhånden som du blir klar.

  • Hjælper alle, Pige, 16 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Har du spørgsmål til sex eller den første gang?

Den første gang kan for nogen være en stor ting. Og mange har allerede en forestilling om, hvordan det bliver. Derfor kan nogle opleve at blive nervøse, fordi de gerne vil have en god oplevelse. Men det betyder også, at det kan blive svært at slappe helt af. Nervøsiteten kan fx gøre det svære for drenge at få en stiv pik, og for pigerne at blive våde. Det bedste råd er derfor at tage det helt stille og roligt, og tale sammen om det. 

Det er helt almindeligt at blive nervøs eller usikker omkring sin første gang. Måske du er usikker på, om du kan finde ud af det? Om du vil kunne lide det? Hvornår du er klar? Eller om du ser ”rigtig” ud? 

Der findes ikke nogen rigtig eller forkert måde at se ud på. Kroppe og kønsdele ser forskellige ud. Læs mere her, og få flere gode råd til sex og den første gang! 

Quiz om sex, seksualitet og krop

Kender du til myterne?

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat