Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Seksualitet?

Hej børnepanel..

Jeg er en pige på 12 og er meget moden af min alder..

jeg har en kæreste som er en dreng og jeg elsker han af hele mit hjerte..

Men jeg er begyndt at få en helt anden følelse for piger end jeg har haft før..

Og hvis vi snakker om folk som er til det samme køn eller om biseksuelle/lesbiske

får jeg det helt varmt inde i min krop..

jeg ved ikke om det bare er en fase eller det er fordi jeg er til begge køn….

har i nogle ideer til hvad jeg kan gøre for at finde ud af hvad der sker i mine tanker?

Pige, 12 år
Svar fra andre

Børn

Hej med dig.
Først vil jeg gerne sige at det er totalt normalt, og du ikke skal være bange.
Jeg har været i tvivl om min sexualitet i et stykke tid, og det begyndte først at give mening for mig, da jeg besluttede mig for ikke at tænke så meget over det (eg ve det er svært).
Du kan prøve at forstille dig din drømme kæreste, ville du stadevæk kunne lide dem hvis de var en pige? Dreng? Hvad var det første du forstillede dig?
Du kunne også prøve at gå ind og læse en masse om forskellige sexualitet, det kan være der er en af de der passer sig bede?
Du skal ikke være bekymret for at det er en fase, det er et sjældent, men selv hvis det er en fase er det totalt okay, du kan være lesbisk den ene måned og hetro den næste, det er der ikke noget forkert ved.
Håber du kunne bruge mit råd:)
KH mig

  • Mig, ikke binær, 14 år

Hej
Jeg stod i præcis den samme situation som dig sidste år (da jeg var 12). Jeg var altid bange for at give alle de folk der siger “det er bare en fase” ret, ved at sætte mig selv i en boks der viste sig at være forkert.
Det eneste jeg kan sige er bare vent og se. Jeg fandt ud af det, fordi jeg mødte en pige der var lesbisk. Hun havde hele den her gruppe venner som alle sammen havde forskellige titler. De mange forskellige seksualiteter, fik mig til at indse at jeg ikke behøvede at vælge mellem piger eller drenge.

Den vigtigste ting jeg vil sige er dog: Hvis du finder ud af at du er til piger, så lad vær med at sætte dig selv som lesbisk. Det er altid bedst at vente, og se om pigerne kan få dig til at glemme alt om drengene ;).
KH your local bisexual woMan

  • Et biseksuelt menneske, Pige, 13 år

Vil bare lige sige at det er helt normalt at man ikke helt har styr på sin sexualitet i den alder. Jeg havde i hvert fald ikke og jeg ved at der er flere af mine veninder der også rodede rundt. Jeg fik en kæreste da jeg var 13 og han var supersød og jeg var meget lykkelig. Men samtidig sov jeg altså nøgen sammen med en veninde når vi havde en soveaftale og det blev vi enlig bare ved med. Så jeg havde på en måde sådan en dobbelt sexualitet i den alder. Men tror det er helt normalt. Syns bare du skal ta den med ro og føle dig lidt frem. på et tidspunkt skal det nok falde på plads.

  • anonym, Pige, 16 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Har du spørgsmål til sex eller den første gang?

Den første gang kan for nogen være en stor ting. Og mange har allerede en forestilling om, hvordan det bliver. Derfor kan nogle opleve at blive nervøse, fordi de gerne vil have en god oplevelse. Men det betyder også, at det kan blive svært at slappe helt af. Nervøsiteten kan fx gøre det svære for drenge at få en stiv pik, og for pigerne at blive våde. Det bedste råd er derfor at tage det helt stille og roligt, og tale sammen om det. 

Det er helt almindeligt at blive nervøs eller usikker omkring sin første gang. Måske du er usikker på, om du kan finde ud af det? Om du vil kunne lide det? Hvornår du er klar? Eller om du ser ”rigtig” ud? 

Der findes ikke nogen rigtig eller forkert måde at se ud på. Kroppe og kønsdele ser forskellige ud. Læs mere her, og få flere gode råd til sex og den første gang! 

Quiz om sex, seksualitet og krop

Kender du til myterne?

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat