Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Jomfru

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

Hej med dig

Jeg kan sagtens forstå dine tanker. Det er meget normalt at begynde at gøre sig sådan nogle overvejelser.

Men jeg vil gerne fortælle dig, at det på ingen måder er unormalt at være jomfru som 14-årig. Det er der mange der er. Jeg personligt var 18 år, før jeg havde min første gang.
I virkeligheden er det totalt ligegyldigt, hvor gammel man er. Det vigtigeste er, at man føler sig klar, og er tryg med den man gør det med.

Knus Mig

  • j, Pige, 18 år

Hej
Jeg kan godt forstå dine bekymringer. Synes det lyder godt at du siger du vil miste din mødom til en du er kærester med da man jo er tryg ved sin kæreste.

Men husk ikke at lade det haste. Du har mange år endnu til at miste den (og som en anden skriver tror jeg flere i din klasse bare siger det for at være seje, men man er altså ik sejere bare fordi man har haft sex)

Personligt mistede jeg min mødom som 16 årig til en 19 årig som havde prøvet lidt af hvert. Han sagde intet til at jeg var jomfru og det tror jeg helelr ikke andre drenge gør. For mange drenge synes de faktisk det er fedt at være en andens første gang.

  • Prøver at hjælpe, Pige, 16 år

Hejsa
Ja, altså som du siger vil du ikke have det hurtigt og hårdt føreste gang.
Det er jo forståeligt.
Men derfor tænker jeg også, at man bliver nød til at sige til personen “ Det er min føreste gang”.
For så ved personen det, og tager højde for det. Hvis at du skulle komme ud for at personen ikke gider dig, så skal det nok være med en anden en end dem.
Men hvem ved, måske kommer din føreste gang til at være med en jomfru.

  • Anonym, Pige, 15 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Har du spørgsmål til sex eller den første gang?

Den første gang kan for nogen være en stor ting. Og mange har allerede en forestilling om, hvordan det bliver. Derfor kan nogle opleve at blive nervøse, fordi de gerne vil have en god oplevelse. Men det betyder også, at det kan blive svært at slappe helt af. Nervøsiteten kan fx gøre det svære for drenge at få en stiv pik, og for pigerne at blive våde. Det bedste råd er derfor at tage det helt stille og roligt, og tale sammen om det. 

Det er helt almindeligt at blive nervøs eller usikker omkring sin første gang. Måske du er usikker på, om du kan finde ud af det? Om du vil kunne lide det? Hvornår du er klar? Eller om du ser ”rigtig” ud? 

Der findes ikke nogen rigtig eller forkert måde at se ud på. Kroppe og kønsdele ser forskellige ud. Læs mere her, og få flere gode råd til sex og den første gang! 

Quiz om sex, seksualitet og krop

Kender du til myterne?

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat