Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

vil have sex fro første gang med eks?

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

For din egen skyld: sæt farten ned, du har ikke travlt!

Sex skal være sjovt! Og det er bestemt ikke noget, du behøver at kaste dig ud i, fordi du føler dig presset, det så sindsygt vigtigt, at du rent faktisk har lyst, og ikke bare vil gøre det, fordi andre gør/har gjort det.

Vent til du er helt klar, og med alle dine overvejelser, så lyder det ærligt ikke helt til at du er der helt endnu – og det er også helt okay.

Når du er klar til at have din første gang, skal du ikke gøre det med hvem som helst og ekskæresten er måske ikke lige den fedeste til den første gang… Det bedste er at være sammen med en som du føler dig tryg hos, og en som kender dig godt – på den måde føles det ikke helt så overvældende, skræmmende og/eller ubehageligt, men spændende og sjovt.

Det er vigtigt at du føler du kan være dig selv som den du er..

I forhold til eksen, så skylder du dig selv at undersøge, hvor han står kontra hvor du selv står i det her, for når alt kommer til alt, så er i jo to om det, og oplevelsen bliver bare bedst for begge parter, hvis i vil det lige meget!

Men uanset hvad så husk at det ALTID er ok at skifte mening og at sige nej.

  • …, Pige, 20 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Har du spørgsmål til sex eller den første gang?

Den første gang kan for nogen være en stor ting. Og mange har allerede en forestilling om, hvordan det bliver. Derfor kan nogle opleve at blive nervøse, fordi de gerne vil have en god oplevelse. Men det betyder også, at det kan blive svært at slappe helt af. Nervøsiteten kan fx gøre det svære for drenge at få en stiv pik, og for pigerne at blive våde. Det bedste råd er derfor at tage det helt stille og roligt, og tale sammen om det. 

Det er helt almindeligt at blive nervøs eller usikker omkring sin første gang. Måske du er usikker på, om du kan finde ud af det? Om du vil kunne lide det? Hvornår du er klar? Eller om du ser ”rigtig” ud? 

Der findes ikke nogen rigtig eller forkert måde at se ud på. Kroppe og kønsdele ser forskellige ud. Læs mere her, og få flere gode råd til sex og den første gang! 

Quiz om sex, seksualitet og krop

Kender du til myterne?

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat