Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Pinligt spørgsmål..

Hej.

Der er noget jeg er ret i tvivl om.

Og har ik rigtig turde spørge nogen,

så nu tænker jeg at jeg vil prøve her.

Er at komme og at have en orgasme det samme?

Hvis nej, hvordan kan man så kende forskel?

Og hvordan føles det at komme

og hvordan føles en orgasme?

Håber i kan svare:)

Pige, 14 år
Svar fra andre

Børn

Ja, jeg mener at orgasme og at komme er det samme. Jeg tror orgasmer kan føles lidt forskelligt fra pige til pige. Selv får jeg sådan en dejlig følelse der kan mærkes helt ned i tæerne, jeg blir varm og jeg stønner og blir også våd. Jeg kan kun en gang, så skal jeg ha pause men jeg har en veninde der har fortalt hun godt kan to eller måske flere gange i træk. Jeg har også læst om piger der lissom kramper op når de kommer. Jeg har kun prøvet at komme ved onani og jeg ved ikke om orgasmer føles anderledes når man er sammen med en partner. Håber jeg ku være til hjælp.

  • helpful girl, Pige, 14 år

Det er det samme men mange folk/unge kalder det forskellige ting det gør jeg også selv men det føles ens og er det helt sammen:)

  • Pige 13, 13 år

At komme og at få en orgasme er det samme. Nu er jeg ikke selv pige men det er ens for både drenge og piger.

  • Anonym, Dreng, 15 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Har du spørgsmål til sex eller den første gang?

Den første gang kan for nogen være en stor ting. Og mange har allerede en forestilling om, hvordan det bliver. Derfor kan nogle opleve at blive nervøse, fordi de gerne vil have en god oplevelse. Men det betyder også, at det kan blive svært at slappe helt af. Nervøsiteten kan fx gøre det svære for drenge at få en stiv pik, og for pigerne at blive våde. Det bedste råd er derfor at tage det helt stille og roligt, og tale sammen om det. 

Det er helt almindeligt at blive nervøs eller usikker omkring sin første gang. Måske du er usikker på, om du kan finde ud af det? Om du vil kunne lide det? Hvornår du er klar? Eller om du ser ”rigtig” ud? 

Der findes ikke nogen rigtig eller forkert måde at se ud på. Kroppe og kønsdele ser forskellige ud. Læs mere her, og få flere gode råd til sex og den første gang! 

Quiz om sex, seksualitet og krop

Kender du til myterne?

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat