Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

P-piller eller kondom?

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

Hejsa!
Jeg vil gerne besvare dit spørgsmål, da jeg selv har været i gang med jagten på prævention.
Da jeg gik i 1.g havde jeg noget med en fyr. Jeg advarede ham allerede længe inden sex kom på tale om, at jeg nok ikke kunne få p-piller grundet en sygdom, og derfor måtte vi bruge kondom, hvis vi kom så langt. Han accepterede det, men det blev aldrig aktuelt med ham.
Da jeg så et halvt år efter fik en kæreste og vi nærmede os det “næste skridt” skulle jeg jo sige til min mor, at jeg gerne ville have en form for prævention. Hun fik booket en tid til mig, og jeg kom til lægen og besvarede alle de normale spørgsmål med lidt til, da sygdommen og p-piller ikke er en god kombi, alligevel kom jeg på p-pillerne. Efter et år kom jeg på spiral, grundet bivirkninger.
På trods af, at jeg har taget hormonelle præventionsformer, har min kæreste og jeg benyttet kondom, da jeg hellere vil være på den sikre side. Kondomer kan jo springe, og ingen af os har lyst til at blive forældre allerede nu.
Hvis ikke jeg husker forkert, kan du allerede som 15-16 årig få p-pillerne uden dine forældres accept. Jeg var 17 og blev ikke spurgt efter mine forældres holdning. Men jeg tænker de vil ligge mærke til, at du tager en pille hver dag.
Men eventuelt snak med fyren om det, og fortæl ham, hvordan situationen er for dig.
Held og lykke fremover!

  • Mig, Pige, 18 år

Kondom var ikke lykken for mig og min kæreste. Vi er meget aktive under sex, skifter fra samleje til oral og tilbage igen, skifter åbninger osv. og det var virkelig en matchspoiler med kondom. Det var besværligt og kvalte lissom romantikken. Så jeg tog en dyb indånding og gik op til lægen alene (jeg var 15) og efter noget snak og en undersøgelse fik jeg p-piller. Jeg har ikke oplevet de store bivirkninger. Tror nok mine forældre har gættet det nu men de siger ikke noget.

  • anonym, Pige, 16 år

Du skal ikke være bekymret om at benytte kondom. Jeg tvivler på, han bliver skuffet og hvis han gør, må han finde sig i det. Jeg synes ikke, det kan forventes at en pige er på p-piller før hun er seksuelt aktiv. Start med kondomer, da de ikke er medicinske og ingen bivirkninger har. Og de er også lettere at få fat i, da du bare kan købe dem i et hvert supermarked.
Held og lykke med det!

  • Anonym, Dreng, 23 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Har du spørgsmål til sex eller den første gang?

Den første gang kan for nogen være en stor ting. Og mange har allerede en forestilling om, hvordan det bliver. Derfor kan nogle opleve at blive nervøse, fordi de gerne vil have en god oplevelse. Men det betyder også, at det kan blive svært at slappe helt af. Nervøsiteten kan fx gøre det svære for drenge at få en stiv pik, og for pigerne at blive våde. Det bedste råd er derfor at tage det helt stille og roligt, og tale sammen om det. 

Det er helt almindeligt at blive nervøs eller usikker omkring sin første gang. Måske du er usikker på, om du kan finde ud af det? Om du vil kunne lide det? Hvornår du er klar? Eller om du ser ”rigtig” ud? 

Der findes ikke nogen rigtig eller forkert måde at se ud på. Kroppe og kønsdele ser forskellige ud. Læs mere her, og få flere gode råd til sex og den første gang! 

Quiz om sex, seksualitet og krop

Kender du til myterne?

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat