Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

P-piller

Hej skal man tage p-piller

hvis man skal/har sex?

Pige, 15 år
Svar fra andre

Børn

Man kan også bruge kondom… Mig og min kæreste skiftes lidt til kondom og uden

  • vic

Hej:-) Jeg er personligt ikke på p-piller, da jeg har veninder med dårlige oplevelser. Det kan ændre dit mentale helbred til det dårlige, og generelt synes jeg ikke de MULIGE bivirkninger gør p-piller særligt attraktive. Når det så er sagt, så har rigtigt mange piger og kvinder gode erfaringer med p-piller. Både ift. sex og mens osv.
Læger er rigtigt dygtige til at vurdere om det er noget for dig, så hvis du har lyst til at starte på p-piller, synes jeg klart du skal tale det igennem med din læge og/eller en voksen i dit liv.
Personligt bruger min kæreste og jeg kondom når vi har sex, og det fingererer så fint. Derudover beskytter kondomer mod sexsygdomme, hvilket p-piller ikke gør. Derfor er kondomer klart attraktivt hvis du ikke har en fast partner du har sex med.
Håber du kunne bruge mit svar:-)

  • pige, Pige, 17 år

Jeg fortrækker personligt selv p-piller.
Men prævention er en principsag, forskelligt fra person til person.
Jeg anbefaler at du researcher på de forskellige præventions muligheder, og skriver en liste ned med fordele og ulemper.
Jeg benytter altid p-piller, hvis det ikke er en fast partner bruger jeg også kondom (for at beskytte mod kønssygdomme)
Håber det kunne hjælpe dig med din beslutning:)

  • Josephine, Pige, 17 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Har du spørgsmål til sex eller den første gang?

Den første gang kan for nogen være en stor ting. Og mange har allerede en forestilling om, hvordan det bliver. Derfor kan nogle opleve at blive nervøse, fordi de gerne vil have en god oplevelse. Men det betyder også, at det kan blive svært at slappe helt af. Nervøsiteten kan fx gøre det svære for drenge at få en stiv pik, og for pigerne at blive våde. Det bedste råd er derfor at tage det helt stille og roligt, og tale sammen om det. 

Det er helt almindeligt at blive nervøs eller usikker omkring sin første gang. Måske du er usikker på, om du kan finde ud af det? Om du vil kunne lide det? Hvornår du er klar? Eller om du ser ”rigtig” ud? 

Der findes ikke nogen rigtig eller forkert måde at se ud på. Kroppe og kønsdele ser forskellige ud. Læs mere her, og få flere gode råd til sex og den første gang! 

Quiz om sex, seksualitet og krop

Kender du til myterne?

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat