Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

P-piller

Hej allesammen
Jeg er en pige på 14 jeg har en kæreste som er på den sammen alder som mig,

vi har haft sex med beskyttelse men altid efter vi har det er jeg blivet nervøs om jeg nu bliver gravid eller noget fordi jeg ikke er på p-piller

jeg vil gerne på p-piller og min kæreste syndes os det ville være en god ide men jeg aner ikke hvordan jeg skal spørge min mor om det?!

Pige, 14 år
Svar fra andre

Børn

Hej med dig,
Jeg kan virkelig godt forstå at du ikke rigtig ved hvordan du skal forklare det til din mor. Jeg synes at måden du skrev det her var rigtig god, din mor vil elske dig lige meget hvad og jeg er sikker på hun vil kunne forstå dig, hun har selv været ung.

  • Anonym, Pige, 16 år

Hej med dig.
Jeg forstår virkelig godt at du/I ville føle jer mere trygge med p-piller. Jeg står selv i en meget lign situation. Hvis jeg var dig ville jeg fortælle min mor sandheden. Det er altid det bedste. Bare sig det som det er eller eventuelt vise hende dit brev.
Hvis du slet ikke føler at det er muligt at hun ville forstå det, kan du jo altid finde en anden grund til at du vil på p-piller?
Jeg mener altså at sige at det mest er pga fx din hud, blødning, kramper eller noget lign.

Jeg håber du kan bruge mit svar:)

  • Anonym, Pige, 15 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Har du spørgsmål til sex eller den første gang?

Den første gang kan for nogen være en stor ting. Og mange har allerede en forestilling om, hvordan det bliver. Derfor kan nogle opleve at blive nervøse, fordi de gerne vil have en god oplevelse. Men det betyder også, at det kan blive svært at slappe helt af. Nervøsiteten kan fx gøre det svære for drenge at få en stiv pik, og for pigerne at blive våde. Det bedste råd er derfor at tage det helt stille og roligt, og tale sammen om det. 

Det er helt almindeligt at blive nervøs eller usikker omkring sin første gang. Måske du er usikker på, om du kan finde ud af det? Om du vil kunne lide det? Hvornår du er klar? Eller om du ser ”rigtig” ud? 

Der findes ikke nogen rigtig eller forkert måde at se ud på. Kroppe og kønsdele ser forskellige ud. Læs mere her, og få flere gode råd til sex og den første gang! 

Quiz om sex, seksualitet og krop

Kender du til myterne?

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat