Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

P-pille dilemma

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

Hej!

P-piller kan man starte på fra man har fået sin mens.

Jeg bruger p-piller pga. mine mens smerter og for prævention Ofc.
Dog dækker de ikke 100% og man kan glemme at tage dem, så husk kondom for det beskytter ikke kun mod graviditet.
Kondomer beskytter også med sexsygdomme (de smittes via kønsorganernes slimhinder rammer hinanden).

En god ide kunne være at blive testet for kønssygdomme FØR i har sex sammen – Det gælder jer begge.

Flere og flere får kønssygdomme, så pas på!

Du er 15 år så du må gerne tage ril lægen alene og få en recept på p-piller uden dine forældres tilladelse. Det er KUN fornuftigt.
Snak med en læge før du starter på dem, da i skal igennem en lang snak om din krop kan tåle de hormoner.

En lille ekstra ting – Man tager altså IKKE på af at tage p-piller. Det er ikke kunne blive videnskabeligt bevist.
Dog høre man om de piger der har – og de ville uanset om de tog dem eller ej ha’ taget lidt ekstra på fordi de jo er i voksealderen (du er i voksealderen indtil midt 20’erne så kroppen ændre sig konstant).

Held og Lykke!

  • Anonym, Pige, 18 år

Jeg begyndte at tage p-piller da jeg var 15. Jeg havde en kæreste og min mor sagde bare sådan lige henkastet at jeg jo selv kunne smutte op til lægen når jeg følte for det. Det gjorde jeg så, jeg var van til og komme der for jeg fik behandling for noget eksem. Jeg snakkede bare lidt med ham og så fik jeg recept, han undersøgte mig ikke eller noget. Jeg synes det er en stor fordel med p-piller. Jeg har ingen bivirkninger og det er en kæmpe fordel at slippe for al bøvlet med kondom. Det kan virkelig ødelægge romantikken! Man er langt mere fri under sex når man tager p-piller og man kan skifte aktivitet undervejs uden videre. Jeg kan godt anbefale det.

  • No name girl, Pige, 16 år

Hej pige.
Jeg kom på mini-piller som 15 årige. Jeg havde dog depression som bivirkning, så det fungerede ikke for mig. Men det betyder ikke at det ikke kan for dig ❤️
Jeg synes det en god idé at snakke med lægen om det. Selv hvis din mor siger nej kan du godt alligevel som 15 årig.
Når du starter på pillen er det ikke altid den virker over natten. Jeg ville nok vente noget tid før jeg begynde at have ubeskyttet sex.
I det hele taget er kondomer rigtig godt da det er den største sikkerhed. Hvis du ikke er konsekvent med hvornår du tager din p-piller osv er den jo ikke altid så sikker. Derfor ville jeg sige du altid skal bruge kondom anyway (i hvert fald det meste af tiden). Kondomer er også det der beskytter dig overfor sexuelle sygdomme
Håber det her hjælper lidt <3

  • Anonym, Pige, 17 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Har du spørgsmål til sex eller den første gang?

Den første gang kan for nogen være en stor ting. Og mange har allerede en forestilling om, hvordan det bliver. Derfor kan nogle opleve at blive nervøse, fordi de gerne vil have en god oplevelse. Men det betyder også, at det kan blive svært at slappe helt af. Nervøsiteten kan fx gøre det svære for drenge at få en stiv pik, og for pigerne at blive våde. Det bedste råd er derfor at tage det helt stille og roligt, og tale sammen om det. 

Det er helt almindeligt at blive nervøs eller usikker omkring sin første gang. Måske du er usikker på, om du kan finde ud af det? Om du vil kunne lide det? Hvornår du er klar? Eller om du ser ”rigtig” ud? 

Der findes ikke nogen rigtig eller forkert måde at se ud på. Kroppe og kønsdele ser forskellige ud. Læs mere her, og få flere gode råd til sex og den første gang! 

Quiz om sex, seksualitet og krop

Kender du til myterne?

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat