Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Overvejer sex med ven

Hej

Jeg har en rigtig god veninde fra min klasse (10 klasse), som er 16 ligesom mig selv. Vi fortæller alt til hinanden og havde også noget i starten af skoleåret.

I januar var vi tæt på at have sex(min første gang), men det lykkedes ikke helt.

Bagefter udviklede jeg følelser for hende, men de er væk nu.

Problemet er nu, at jeg rigtig gerne vil af med min “mødom”, og jeg tror faktisk hun godt vil hjælpe mig.

Men er det, det rigtige valg?

Dreng – 16 år

Dreng, 16 år
Svar fra andre

Børn

Hej.
En god ide som jeg synes er rigtig vigtig hvis du vælger at have sex med din veninde.
Det er vigtig at du først og fremmest får drøftet med hende hvad intentionerne med det er, så hun ikke går hen og har sex med dig fordi hun dybest set er lidt lun på dig i hemmelighed og håber det er gengældt, det er sårn at når en pige og en dreng har sex, så pigens følelser stiger for drengen, mens drengen godt kan falde (forskelligt drenge til dreng)
Du skal måske være indforstået med at din veninde godt kan risikere at få stærke følelser for dig ( kommer selfølgelig an på hendes intentioner med det)

Ellers super god ide tit at mindste sin mødom til en man er tryg ved og stoler på 🙂

  • Anonym, Pige, 19 år

Hej dreng på 16

Det er meget naturligt at man vil have sex eller miste sin mødom kan man jo også sige.

Men jeg synes ikke du skal have sex med hende, bare for at få din mødom taget, eller bare for at have sex.

Det giver måske bedre mening at have sex med en kæreste eller en meget seriøs flirt, fordi så føler man noget for hinanden og så giver det også god mening at man får lyst til sex.

Mit bedste råd til dig er at du virkelig tænker dig godt om, hvis det er hende du vælger at give din mødom til, fordi sex er ikke noget man gør for sjov, altså det er en dejlig oplevelse som man gerne skulle kunne nyde med sin sexpartner.

Hilsen pigen på 14.

  • Pigen på 14, Pige, 14 år

Jeg er enig med den første anonyme pige på 19. Hvis man tar en god snak om det inden og er sikker på der ikke er kærlighedsfølelser med i spillet og ingen risiko for at man tror det er for at man skal være kæreste eller noget, så er det en fin ide med en bolleven. Som den 19-årige netop skriver så er det vildt vigtigt at man mister sin mødom med en man er tryg ved og stoler på. Jeg ved drenge kan være enormt usikre den første gang. De føler let de skal præstere og ved tit ikke så meget om det. Jeg hjalp selv en engang med at finde det rigtige hul osv. for han var meganervøs, men det endte med at blive en god oplevelse. Så jeg sys bare du skal la din veninde hjælpe dig af med din mødom hvis du altså er sikker på hun ikke lægger andet i det.

  • Anne, Pige, 16 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Har du spørgsmål til sex eller den første gang?

Den første gang kan for nogen være en stor ting. Og mange har allerede en forestilling om, hvordan det bliver. Derfor kan nogle opleve at blive nervøse, fordi de gerne vil have en god oplevelse. Men det betyder også, at det kan blive svært at slappe helt af. Nervøsiteten kan fx gøre det svære for drenge at få en stiv pik, og for pigerne at blive våde. Det bedste råd er derfor at tage det helt stille og roligt, og tale sammen om det. 

Det er helt almindeligt at blive nervøs eller usikker omkring sin første gang. Måske du er usikker på, om du kan finde ud af det? Om du vil kunne lide det? Hvornår du er klar? Eller om du ser ”rigtig” ud? 

Der findes ikke nogen rigtig eller forkert måde at se ud på. Kroppe og kønsdele ser forskellige ud. Læs mere her, og få flere gode råd til sex og den første gang! 

Quiz om sex, seksualitet og krop

Kender du til myterne?

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat