Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

mødom

hej.

jeg er en pige på 13

jeg ved ikke om det er unormalt og miste min mødom.

jeg føler mig selv klar men ved ikke hvad andre ville tænke om mig.

min kæreste og jeg tænker tit på det

men ved ikke om 13 år er en ung alder

Pige, 13 år
Svar fra andre

Børn

Hej pige på 13
Husk på at du lige er i alderen hvor man tænder på alt. Det jeg mener er at du er i alderen hvor man bare tanker sex, sex, sex osv osv
Jeg vil personligt aldrig have sex i den alder, prøv bare at tænke på at der kun er to år til at der er mange der begynder at have sex, altså i 15 års alderen
Så for dit eget bedste lad vær💖
Hvis du ikke kan vente ville jeg gøre det i 14 års alderen, eller ornanere
Håber mit råd kan hjælpe
Kh mig

  • Mig, Pige, 11 år

det kommer meget and på hvordan du ser på det at miste din mødom, hvis du gerne vil have at det skal være med en bestemt person fx. din kæreste og at det er vigtigt for dig at det er den rette person så er det jo vigtigt at du føler at det er den rigtige.

men hvis du ikke ser det som en særlig stor ting at miste din mødom og du bare gerne vil gøre det og som du siger føler dig klar kan jeg ikke se hvorfor du ikke skulle gøre det, men hvis du på noget tidspunkt ikke føler dig tryk eller ikke er sikker på om du har lyst aligevælg så skal du ikke lade dig presse til noget og så selfølgelig husk beskyttelse.

og du skal bare være ligeglad med hvad andre vil tænke om dig det er ikke deres krop, valg eller noget de skal blande sig i, men hvis du ikke vil have at folk skal tænke dårligt om det kan du jo lade vær med at sige det til nogle

håber det hjalp

  • mhm, Pige, 15 år

Gør hvad du vil, men jeg synes det er meget tidligt at miste sin mødom. Gør det heller ikke fordi du føler dig forpligtet til det.

  • Anonym, Dreng, 18 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Har du spørgsmål til sex eller den første gang?

Den første gang kan for nogen være en stor ting. Og mange har allerede en forestilling om, hvordan det bliver. Derfor kan nogle opleve at blive nervøse, fordi de gerne vil have en god oplevelse. Men det betyder også, at det kan blive svært at slappe helt af. Nervøsiteten kan fx gøre det svære for drenge at få en stiv pik, og for pigerne at blive våde. Det bedste råd er derfor at tage det helt stille og roligt, og tale sammen om det. 

Det er helt almindeligt at blive nervøs eller usikker omkring sin første gang. Måske du er usikker på, om du kan finde ud af det? Om du vil kunne lide det? Hvornår du er klar? Eller om du ser ”rigtig” ud? 

Der findes ikke nogen rigtig eller forkert måde at se ud på. Kroppe og kønsdele ser forskellige ud. Læs mere her, og få flere gode råd til sex og den første gang! 

Quiz om sex, seksualitet og krop

Kender du til myterne?

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat