Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

min mødom

hej jeg er en pige og har lige mistet min mødom tideligere idag

men er det normalt at det gør ondt når jeg tisser?

Jeg er bange for at det er en infektion men jeg tror ikke det kan gå så hurtigt.

Tak for hjælpen ☺️

Pige, 14 år
Svar fra andre

Børn

Hej pige på 14 år

Synes du skal snakke med nogen om det og sige det gør ondt når du tisser for jeg tro ikke det er normalt har ikke prøvet det før men hvis du har en rigtig god vindene du kan snakke med så synes jeg at du skal gøre det.. eller ringe til din læge de kan også godt hjælpe dig.

V.H forvirret pige

  • Forviret pige, Pige, 12 år

Nu skriver du ikke om det er ved sex eller ved onani du har mistet den. Men første gang man får ført noget ind, om det så er pik eller en ting ved onani, kan det god bløde og svide en lille bitte smule og så kan det godt gøre lidt ondt når man tisser bagefter. Men det skal forta’ sig på et par dage – ellers skal du snakke med din læge. du behøver ikke blande dine forældre ind i det.

  • Louise H, Pige, 16 år

Kære pige,
ja det er helt normalt.
det er vigtigt at man selvom smerterne tisser, da det ellers kan medføre blærebetændelse. jeg oplevede personligt det samme, og jeg syntes faktisk at det gjorde ondt op til tre dage efter jeg havde haft sex første gang:)

Håber der hjalp, god bedring

  • My, Pige, 16 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Har du spørgsmål til sex eller den første gang?

Den første gang kan for nogen være en stor ting. Og mange har allerede en forestilling om, hvordan det bliver. Derfor kan nogle opleve at blive nervøse, fordi de gerne vil have en god oplevelse. Men det betyder også, at det kan blive svært at slappe helt af. Nervøsiteten kan fx gøre det svære for drenge at få en stiv pik, og for pigerne at blive våde. Det bedste råd er derfor at tage det helt stille og roligt, og tale sammen om det. 

Det er helt almindeligt at blive nervøs eller usikker omkring sin første gang. Måske du er usikker på, om du kan finde ud af det? Om du vil kunne lide det? Hvornår du er klar? Eller om du ser ”rigtig” ud? 

Der findes ikke nogen rigtig eller forkert måde at se ud på. Kroppe og kønsdele ser forskellige ud. Læs mere her, og få flere gode råd til sex og den første gang! 

Quiz om sex, seksualitet og krop

Kender du til myterne?

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat