Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Lgbtq+

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

Det alt sammen handler om at stole på dig selv.
Jeg er selv 14 år og er bi og non-binary, med mig var min sexualitet ikke en så stor ting, det tog mig ca. 6 måneder også vidste jeg bare hvad jeg var og de var nemt for mig, det er en helt anden sag med mit køn, der har jeg, og er stadigvæk, meget usikker.
Det bedste råd jeg kan give dig er at lade vær med at tænke over det (jeg ved det er svært), jo mere du tænker over det, jo svære bliver det at akseptere dig selv.
Det er totalt okay ikke at vide hvilken sexualitet du er, du behøves ikke have et “label”, men nogle gange er det en ting som hjælper dig med at forstå dig selv bedre?
Har du nogle du kan stole på, venner, familie? Jeg “sprang ud” til to af mine bedste venner før jeg selv vidste hvad jeg var, og det hjalp mig rigtig meget at havde nogle at snakke med.
Jeg håber du kunne bruge mit råd, bare husk på at lige meget hvad, så længe du er dig slev, skal det nok gå.
KH mig

  • Ikke binære 14 årig, ikke binær, 14 år

Hej pige på 14 år.
Grunden til at du føler dig forkert kan skyldes det der hedder internaliseret homofobi. Det betyder at alle andres homofobi smitter af og man selv føler sig forkert. Vi lærer fra vi er helt små, at kvinder skal giftes med mænd og at det er det “normale”. Hvis man selv får sådan nogle tanker skal man huske at det er ‘samfundet’ og alle andres tanker der smitter af på en. For der er slet intet forkert i at være medlem af LGBTQ+. Tværtimod er man smuk og unik, og som du siger, så er kærlighed det vigtigste!
Og at finde andre LGBTQ+ personer kan også hjælpe! Steder som TikTok og YouTube har mange videoer om LGBTQ+ og det kan virkelig hjælpe de trælse tanker væk. For du er ikke alene!<3

Og der er ingen grund til at skynde sig med at finde en label. Men hvis du gerne vil, er det en god ide at eksperimentere. Jeg gør selv det, at jeg uden at sige det til nogen, tester dem af i et par uger, og så kan man se hvilke føltes mest rigtige. Og at finde sin label kan tage lang tid, så husk at være tålmodig<3

Ved det er lidt langt, men håber det hjælper dig<3
Held og lykke!

  • Queer pige, Pige, 15 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Har du spørgsmål til sex eller den første gang?

Den første gang kan for nogen være en stor ting. Og mange har allerede en forestilling om, hvordan det bliver. Derfor kan nogle opleve at blive nervøse, fordi de gerne vil have en god oplevelse. Men det betyder også, at det kan blive svært at slappe helt af. Nervøsiteten kan fx gøre det svære for drenge at få en stiv pik, og for pigerne at blive våde. Det bedste råd er derfor at tage det helt stille og roligt, og tale sammen om det. 

Det er helt almindeligt at blive nervøs eller usikker omkring sin første gang. Måske du er usikker på, om du kan finde ud af det? Om du vil kunne lide det? Hvornår du er klar? Eller om du ser ”rigtig” ud? 

Der findes ikke nogen rigtig eller forkert måde at se ud på. Kroppe og kønsdele ser forskellige ud. Læs mere her, og få flere gode råd til sex og den første gang! 

Quiz om sex, seksualitet og krop

Kender du til myterne?

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat