Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Lavalder

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

Hejsa

Jeg kan godt forstå at du er forvirret. Du skriver at du er ved at blive 15 og er sammen med en pige der lige er fyldt 13. Og hun er klar til at have samleje.

Som jeg forstår det siger loven at en person over 15 ikke må have sex med en under 15.
Så 15 er den seksuelle lavalder.
Den regel er blevet lavet for at sikre at mindreårige ikke bliver voldtaget.

Det lyder som om at i rigtig godt kan lide hinanden, og i kender sikker også hinanden rigtig godt eftersom i har kendt hinanden i over et år.
Jeg synes at i skal tale med hinanden om det så i er helt sikre på at i begge er klar. Jeg synes ikke at der er noget forkert i at i har sex hvis i er helt sikre på hinanden og ved at i begge vil det.

Hilsen pige, 14 år

Ps. held og lykke 😉

  • anonym, Pige, 14 år

Hej dreng på 14 🙃
Det lyder virkelig dejligt at du har en du er så glad for. Jeg syntes ikke der er noget problem i at i har sex hvis i er 100% sikre på det er det i begge to vil. Hvis du har sex med hende inden du er 15 er der INTET problem i det, men det kan godt blive lidt svære som 15 årig. Hvis i vælgere stedig at havde sex til den tid skal i være 100% sikre på at i begge vil det fuldt ud. For ellers ender det bare i en rigtig dårlig situation. Jeg tror nok du skal klare det. Bare være 100% sikker på du selv vil og hun også vil.
Held og lykke.

  • Energispreder, Pige, 13 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Har du spørgsmål til sex eller den første gang?

Den første gang kan for nogen være en stor ting. Og mange har allerede en forestilling om, hvordan det bliver. Derfor kan nogle opleve at blive nervøse, fordi de gerne vil have en god oplevelse. Men det betyder også, at det kan blive svært at slappe helt af. Nervøsiteten kan fx gøre det svære for drenge at få en stiv pik, og for pigerne at blive våde. Det bedste råd er derfor at tage det helt stille og roligt, og tale sammen om det. 

Det er helt almindeligt at blive nervøs eller usikker omkring sin første gang. Måske du er usikker på, om du kan finde ud af det? Om du vil kunne lide det? Hvornår du er klar? Eller om du ser ”rigtig” ud? 

Der findes ikke nogen rigtig eller forkert måde at se ud på. Kroppe og kønsdele ser forskellige ud. Læs mere her, og få flere gode råd til sex og den første gang! 

Quiz om sex, seksualitet og krop

Kender du til myterne?

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat