Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Klæde sig selv af eller…?

Jeg tænker lidt på første gang

man måske skal være sammen med nogen.

Er det mest almindeligt at man klæder sig selv af

eller at man får hjælp af ens partner?

Kan godt være det er et dumt spørgsmål.

Pige, 14 år
Svar fra andre

Børn

Hej

Hvis jeg tolker dig rigtigt, mener du nok med første gang man måske skal være sammen med nogen som at have sex?

Det varierer totalt i forhold, da nogle synes det er frækt at hjælpe hinanden. Det kan også være, at i tager tøjet af under jeres foreplay, eller i bare selv tager jeres eget af.
Du skal bare lytte til dig selv, og gøre hvad du synes.
Min kæreste synes om at få hjælp, men jeg kender andre, der ikke gør.

Hvis i hjælper hinanden af med tøjet (hvis i laver foreplay) kan det måske også være nemmere at komme i gang, hvis tøjet allerede er af.

Nu er det din første gang du måske skal opleve, så aftal endeligt med personen inden, hvordan du har det og tag det langsomt og lær, hvad, som føles godt.

  • Anonym, Dreng, 15 år

Det er meget forskelligt. Min kæreste og jeg hjælper ofte hinanden. Især min kæreste vil hellere have at jeg tager hans tøj af. Personligt kan jeg også godt lide når min partner hjælper mig, men nogle gange er det også lidt besværligt hvis man sidder eller ligger på en bestemt måde. Så nogle gange tager jeg det selv af. Men det ikke noget du skal tænke på. Det kommer af sig selv når tiden kommer❤️
Håber det hjalp

  • Vivivi, Pige, 17 år

Min erfaring er nok at drenge er lidt fummelfingrede og generte så det kan godt hjælpe dem hvis man selv tager det af. De kan måske til slut tage ens underbukser af, det kan de godt finde ud af og det er jo lidt frækt. Er man sammen med en pige er hun tit mere snild til at klæde en af.

  • pigen Q, Pige, 16 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Har du spørgsmål til sex eller den første gang?

Den første gang kan for nogen være en stor ting. Og mange har allerede en forestilling om, hvordan det bliver. Derfor kan nogle opleve at blive nervøse, fordi de gerne vil have en god oplevelse. Men det betyder også, at det kan blive svært at slappe helt af. Nervøsiteten kan fx gøre det svære for drenge at få en stiv pik, og for pigerne at blive våde. Det bedste råd er derfor at tage det helt stille og roligt, og tale sammen om det. 

Det er helt almindeligt at blive nervøs eller usikker omkring sin første gang. Måske du er usikker på, om du kan finde ud af det? Om du vil kunne lide det? Hvornår du er klar? Eller om du ser ”rigtig” ud? 

Der findes ikke nogen rigtig eller forkert måde at se ud på. Kroppe og kønsdele ser forskellige ud. Læs mere her, og få flere gode råd til sex og den første gang! 

Quiz om sex, seksualitet og krop

Kender du til myterne?

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat