Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Føler man sig anderledes efter første gang?

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

Der er rigtig mange der føler sig mere voksne efter deres første gang. Jeg har personligt ikke haft min første gang endnu, men har venner som beskriver at de følte sig anderledes bagefter. De beskrev det som at føle sig mere moden.

Jeg tror at det vil føles forskelligt fra person til person. Måske føler man slet ikke noget. Nogle synes det er meget stort, andre ikke. Det man selv føler er okay og normalt siden at alle mennesker er forskellige, og ikke føler de samme ting.

Jeg er mest bange for at jeg ville blive skuffet efter min første gang hvis det jeg føler ikke var det jeg forventede jeg ville føle. Derfor prøver at at lade vær med at tænke for meget over det. Også selvom at det er vildt svært.

Jeg tænker hvis man tager det stille og roligt og ikke forventer for meget af sig selv siden det er ens første gang skal det nok gå.

  • Anonym, Dreng, 15 år

Hey smukke. Jeg følte mig ik som sådan anderledes efter jeg havde sex første gang. Kun at det lidt lige som var “overstået” altså det er sådan stor ting for teenagere men i virkeligheden er det ik sådan en stor ting.

  • Jeg er her for dig, Pige, 16 år

Det kommer nok meget an på oplevelsen og hvem man er som person. For mit eget vedkommende gjorde det slet ikke indtryk. Det var til en fest og jeg var en lille smule fuld. Jeg kendte ham ikke vildt godt, ham jeg gjorde det med og det foregik på et toilet. Det gjorde sådan set ikke ondt men det var overstået næsten før jeg opdagede det og jeg mærkede ikke rigtig noget. Det var enlig bare sådan en nå-var-det-det-hele-oplevelse og gjorde bestemt ikke noget særlig indtryk på mig. Men så har jeg også en veninde som sagde det var det vigtigste der var sket i hendes liv. Det var med en hun holder rigtig meget af, det var meget romantisk med sterinlys osv., det tog lang tid og hun åbenbart nærmest eksploderede i lykke og orgasme. Og det bliver mere og mere romantisk for hver gang hun fortæller det. Så for hende ændrede det da klart hendes liv. Så som sagt er det nok forskelligt. Men jeg håber da det bliver godt for dig.

  • S, Pige, 16 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Har du spørgsmål til sex eller den første gang?

Den første gang kan for nogen være en stor ting. Og mange har allerede en forestilling om, hvordan det bliver. Derfor kan nogle opleve at blive nervøse, fordi de gerne vil have en god oplevelse. Men det betyder også, at det kan blive svært at slappe helt af. Nervøsiteten kan fx gøre det svære for drenge at få en stiv pik, og for pigerne at blive våde. Det bedste råd er derfor at tage det helt stille og roligt, og tale sammen om det. 

Det er helt almindeligt at blive nervøs eller usikker omkring sin første gang. Måske du er usikker på, om du kan finde ud af det? Om du vil kunne lide det? Hvornår du er klar? Eller om du ser ”rigtig” ud? 

Der findes ikke nogen rigtig eller forkert måde at se ud på. Kroppe og kønsdele ser forskellige ud. Læs mere her, og få flere gode råd til sex og den første gang! 

Quiz om sex, seksualitet og krop

Kender du til myterne?

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat