Brev

Kvalme

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

Ikk rigtig. Men du kan gå til doktoren og få svar, men hvis det ikke helt lyder godt. Jeg har også læst at ingefær kan hjælpe på nogle former for kvalme.

Mvh. En Person

  • ., 14 år

Hej.
Jeg tænker at din kvalme bunder i, at du bliver nervøs eller utryg. Siden det kun er i disse situationer kvalmen opstår, vil det være mit bedste bud. Jeg ved ikke om det kan hjælpe at tage nogle dybe indåndinger, lige inden du skal noget seksuelt.
Det kan også hjælpe at gøre det mere seksuelle, med en du er tryg ved. En hvor du ved at du altid kan trække dig eller sige fra, hvis det bliver for meget for dig.

  • JL, Pige, 18 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Har du spørgsmål til sex eller den første gang?

Den første gang kan for nogen være en stor ting. Og mange har allerede en forestilling om, hvordan det bliver. Derfor kan nogle opleve at blive nervøse, fordi de gerne vil have en god oplevelse. Men det betyder også, at det kan blive svært at slappe helt af. Nervøsiteten kan fx gøre det svære for drenge at få en stiv pik, og for pigerne at blive våde. Det bedste råd er derfor at tage det helt stille og roligt, og tale sammen om det. 

Det er helt almindeligt at blive nervøs eller usikker omkring sin første gang. Måske du er usikker på, om du kan finde ud af det? Om du vil kunne lide det? Hvornår du er klar? Eller om du ser ”rigtig” ud? 

Der findes ikke nogen rigtig eller forkert måde at se ud på. Kroppe og kønsdele ser forskellige ud. Læs mere her, og få flere gode råd til sex og den første gang! 

Quiz om sex, seksualitet og krop

Kender du til myterne?

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat